Followers

Sunday, May 6, 2012

Tetap kawan

Views
Assalamualaikum

Dah dua hari kawan sekolah merangkap kawan yang suka bertikam lidah dengan iza mesej iza tapi bezanya sekarang dia tak ada di sini. Dia dah pun sambung belajar di salah sebuah pusat pengajiaan swasta. Mula-mula tahu dia dah sambung belajar iza terkejut sebab dia adalah kawan iza yang pertama melanjutkan pelajaran dan dalam masa yang sama iza rasa geram nak marah dia cukup- cukup sebab dia pilih IPTS tanpa tunggu UPU sedangkan dia ada mohon UPU. *iza propa*


Semalam dia mesej iza dengan nombor yang tak iza kenali dengan mesej yang sangat ringkas
Keputusan UPU bila keluar ?  mesej darinya.
Iza diamkan diri dan dalam masa 5minit iza rasa kesian sebab tak jawab mesej "orang" yang iza tak ketahui tu. Dengan lajunya iza balas mesej tu serta bertanya siapa gerangan yang menghantar mesej tu.
Dengan selamba dia membalas Kekasih kau. hahaha. kau apa khabar?Masa tu Allah je lah yang tahu apa yang iza rasa. Ya Allah kawan aku. rindunya aku dekat dia. tersenyum iza ketika itu.


Ya Allah.. badItu je yang mampu iza balas. Terasa nak menitis air mata saat tu. Aku rindu sangat dekat kau.rindu sangat nak gaduh dengan kau sampai aku sakit hati.Rindu sekolah :"(
Iza tahu kawan iza yang sorang ni tak akan mesej  kalau tak ada hal yang penting.Dia sangat rajin sebenarnya.Dulu masa iza nak menduduki SPM dia adalah salah seorang kawan yang rajin ulangkaji dalam kelas walaupun tak ada yang perasan.


Hari ni dia mesej iza lagi dengan nombor lain juga.Firasat iza mungkin dia juga rindu akan iza.*perasan tahap gaban*.Assalamualikum. tengah buat apa? mesej darinya. Seperti selalu iza tak layan nombor yang iza tak kenal tapi dia tetap tak putus asa. Sayang sombonglah.   Iza mula tak senang dengan mesej dari entah siapa iza pun tak pasti. Siapa ye ni? soal iza. Kekasih kau . Tersenyum. bukan tanda iza suka mesej se
begitu cuma iza tahu siapa gerangan empunya mesej. Tapi hari ni iza ada bagitahu dia yang iza akan pindah ke tempat lain . Saat itu jugalah dia seperti tak keruan. Kau dah nak pindah rumah ? Kenapa kau nak pindah? Tak sayang aku ke? hahaha. Soalnya.
Dengan tenang iza beritahu dia Sebab aku nak cari ketenangan . tersenyum lagi. Apa selama ni kau tak tenang ke? duganya. Hahaha dia tak pernah berubah.Dengan spontan iza menjawab  Aku rindu sekolah. rindu nak gaduh dengan kau sebab tu aku nak pindah biar aku lupa sekolah. Lama juga iza tunggu balasan dari dia dan jawapannya Aku rindu kau juga kawan.


Selama mana iza kawan dengan dia tak pernah sekali dia bersikap seperti ini. Dia mula lain. Oh mungkin perasaan iza je tapi betul ke dia lain ? Ahh tak kisah lah dia dah berubah ke tak janji dia kawan iza.
Iza nak beritahu iza TAK pernah dan TAK akan pernah lupa kawan-kawan iza.Jadi korang jangan risau termasuk kau badrul nizam. Aku akan ingat kawan aku selalu sebab aku sayang kawan-kawan aku sampai mati.bad selama mana aku kawan dengan kau aku tak pernah buat entry untuk kau.Ini adalah entry pertama yang aku buat untuk kau KAWAN :D

Walaupun aku lama tak jumpa kau tapi aku tetap ingat kau. Walaupun kau kat singapore atau KL kau tetap aku ingat. Eh? ayat aku sama lah. hahaha. Ahhh peduli pula aku. Terima kasih sebab kau tak pernah lupa aku kawan :D Semoga kau berjaya kejar cita-cita kau kawan. :)


Aku tetap kawan kau.insyallah :)

No comments:

Post a Comment

Tabung Masa Hadapan
Hak Milik Fathira si Gadis Ungu