Followers

Tuesday, December 27, 2011

Apa kena dengan facebook ni

Views
Assalamualaikum

iza tersangat sangat sangat geram ni tahap gajah mengamuk! kenapa? sebab cik muka buku iza lah..tak hanta notis tak bagi tahu tak hantar amaran tiba-tiba sakit.meroyan agaknya ngeh! iza nak update status,nak chat,nak upload gambar suma tak boleh hanya menulis begini

For security reasons, your account has limited access to the site for a few days. If you have any questions, please contact our Help centre.

aww!aww! sakit tahu hati ni ko nak sakit bagitahulah 3hari sebelum ke? mesej iza ke? atau paling tak pun call iza.ngeh! ni tak sakit ikut sukasuki hai je.kenapa?kenapa? iza nak update status! nak komen2 dengan kawan iza tolongggglah sembuh..adohoii hoii! *kalau hati dah sakit membengkak semua benda tak kenaa (ala2 m.daud kilau ) ngeh!
nasib baiklah iza ni berhati limpa ginjal perut kalau tak lama dah iza hempas lappy iza tau...

nak online macam biasa nak online macam biasa nak online macam biasa jugak! kan dah merengek macam budak-budak ribena yang tak sekolah:(
iza rasa iza nak tulis surat kat fb macam ni

kepada fb yang disayangi,

facebookkk saya sayang sangat dekat awak,banyak kenangan kita bersama awak jangan lah merajuk sayang..saya janji saya tak akan sakitkan hati awak tapi awak tolonglah baik macam biasa.tolongggggggggg ok sayang.
awak ingat tak dulu2 kita selalu bergurau sama-sama,saya auch awk! awk auch saya!.. kan kana kan sayang kan :D
tolong kembali seperti asal ok. LUV YOU SO MUCH MUCH MUCH ohok ohk (nak munah boleh)! haha

harap esok fb iza berfungsi balik.ish! menyusahkan betullah aduyai

~entry mau tutup

Monday, December 19, 2011

Semoga berjaya calon PMR 2011

Views
Assalamualaikum

Resault nak keluar..resault nak keluar..resault nak keluar ok! tolong jangan jadi seperti orang terkena histeria!..ini adalah kenyataan bukan hayalan korang tak bermimpi..agak lama korang menunggu dan menanti resault PMR dan menunggu usaha korang selama ni sama ada menghasilkan buah yang ranggup atau buah yang busuk!..ngeh! sangat hiperbola ayat iza
bukan izanak takut-takut kan adik-adik sekalian tidak ada niat langsung ok! jangan salah anggap.

sekarang tahun 2011 dan dunia teknologi dah makin meningkat maju semua benda mesti ada kaitan dengan dunia teknologi.oh! apa yang cuba iza sampaikan ni? yee. keputusan pmr pun dah boleh amek secara online! sesiapa yang rasa-rasa gementar nak amek nak tengok muka cikgu-cikgu korang boleh tengok resault secara online..tapi better korang pergi lah sekolah baru rasa perasaan gemuruh tu!.

secara sms pun boleh yelah teknologikan makin moden dan korang semua ada handphone yang macam-macam bentuk macam-macam fungsi yang iza sendiri pun tak tahu yang penting handphone korang tu ada tempat menghantar dan menulis serta menerima mesej.oh! zaman iza tak ada ni semua(ceh! terasa tua) ngeh!...harap semua calon bukan sekadar lulus tapi cemerlang dengan GEMILANG nya..oh! bulan 3 tahun depan iza pulak amek resault so iza pun kena tempias ketakutan korang..tak apa mama iza cakap kalau dah berusaha insyallah boleh.

yang pasti sepasti pastinya keputusan korang adalah usaha korang selama ni.dannnn iza harap sangat calon-calon PMR 2011 di johor akan mengharumkan serta menyegarkan nama johor..ngeh! sama seperti calon SPM.oh! iza ni membebel je kan sampai lupa nak bagitahu bila keputusan keluar tapi rasa korang un tahu kan bila tak pe iza bagitahu jugak resault korang keluar pada 22hb NOVEMBER tahun 2011. korang pergi amek tau jangan buat-buat lupa pula ngeh!



p/s : HARAP KORANG BERJAYA -AMINNNNNN~

~entry mau tutup

Kemaafan dari hati yang tulus

Views
Assalamualaikum..

ok! nak update blog..wait! wait!(menggosok mata yang kabur) sememangnya sekarang pukl 1.24 pagi dan iza masih bersekang mata untuk meng-update entry baru khas untuk anda si pengunjung blog iza..wah1 dulu time belajar taknak pulak bersekang mata segala mengada-ngada tahap babun hilang anak betul!..ngeh!

ok! pleaseeeee back to the topic. ehem-ehem ehemmmmmm ohok ohok ohok.sorry! iza sebenarnya tulis entry ni sebab nak minta maaf kat anda sekalian sebab iza tak sempat nak follow anda balik cuma apa yang iza sempat buat hanya tinggalkan jejak iza di ruang cahtbox anda..sebab apa iza tak sempat? oh! ini kerana terlalu lalu lalu dan lalu ramai untuk iza follow mereka mereka serta anda yang dah follow blog iza.kalau iza follow sorang rasa not fair lah kan mesti kena berlaku adil! so iza decited iza akan cari masa untuk follow anda dan jangan pula anda yang singgah blog iza untuk follow bearsa takut..oh! jangan begitu (muka kesian pleaseee!)ngeh!..iza tetap berusaha DEMI anda wahai my lovely followers mushuk masyam .

kalau iza follow anda iza akan bagitahu (TAK tipu tau) dan kalau iza tak bagitau apa-apa anda boeh cari iza di FACEBOOK yang beralamat https://www.facebook.com/profile.php?id=100001644286728 (so panjangggg!) dan kalau tak jumpa gak boleh cari iza kat TWITTER
dialamat https://twitter.com/#!/Fathirahaiza ..tulun tulun tulun iza ok korang dan iza akan balas jasa korang ..oh! terasa seperti dikejar ALONG bukit beruntung lah pulak..ngeh!
iza kesian tengok korang sampaikan iza tak sempat nak balsa komen korang kat entry iza..oh! walaupun tak banyak ok.

korang korang iza ngantoklah so tak boleh nak teruskan berleter dan membebel kat korang so iza berhenti kat sini jelah yee..tolong tau jangan give up dan korang yang nak follow sila sila iza alu-alukan sambil senyum sampai ketelinga walaupun tak sampai sebenarnya(iza tipu..) terima kasih korang sebab faham iza..syggggggg korang sgt tanpa korang siapa lah iza(cis! boleh muntah sekarang?) ngeh!

~entry mau tutup

Sunday, December 18, 2011

cheese strawberi cake

Views
Assalamualaikum

sebelum buka blog iza comfem korang baca tajuk entry iza dlu kan? ok! how? terilur tak? sememangnya cheese stawbery cake mmmg favourite iza sebab apa? sebab sedaplah..cheese + stawberi oh! meliurkan ok..iza kalau teringin sesuatu memang iza akan pastikan dapat tapi selalunya lambat lah untuk iza tunaikan permintaan iza sendiri sebab bila iza teringin sesuatu secara automatik bukan secar paksaan.

sebenarnya secara tiba-tiba bangun dari tidur pgi tadi perut iza berbunyi macam ni "krokkorokkrok"..menandakan iza lapar (sejak duduk rumah mmg berlaku) iza selalu lapar tak tahu kenapa then iza update status kat FB lebih kurang macam ni



iza: sejak dua menjak ni bangun tidur selalu lapar..cheese stawberi cake pleaseee!..




korang nampak perkataan "CHEESE STRAWBERI CAKE?". secara jujurnya memang tak semena-mena iza tulis perkataan tu tanpa ada niat kat hati..oh! dan secara tiba-tiba mama iza yang tengah kerja komen status iza




mama: ok dear, nanti balik kerja mama pergi lavenda belikan yee




oh! biar betul tiba-tiba terasa macam princess lah pula kan minta je dapat tak kusangka tak kuduga..
iza rasa last iza makan cheese stawberi masa celebrate birthday makcik iza kat secret recepi..sungguh iza sangat suka kek tu.oh! no baru teringat last iza makan cheese stawberi kek 3minggu lepas kot mama yang buat tapi stawberi tak de lah hanya kek cheese.
so i'm waiting my cheese strawbery cake.. menunggu dengan penuh kesabaran (fuhh! berpeluh aku).ngeh!..


p/s: mama can you back now with my cheese stawberi cake :(

~entry mau tutup

Saturday, December 17, 2011

diam!

Views
Assalamualaikum..

bangun dari tidur terus mencapai lappy untuk online..oh! semalam tidur lambat pulak tu membaca novel yang baru di beli not badlah cerita dia..ok! terus terang je lah! boleh tak iza nak suruh awak DIAM!..oh! no no not you but someone yang asyik nak mempersalahkan iza dan buat iza rasa serba salah..apa kena dengan awak? kalau rasa tak nak iza naik angin tak payah contact dah boleh tak? oh! sangat serius..

iza bukan suka suki nak marah orang tapi dengan sikap yang begitu HIPOKRIT yang ada pada awak tu membuatkan tahap kesabaran iza dah memuncak dan bertukar menjadi orang yang tak pandai bersabar..ni semua awk punya pasal!.. agak-agak nak kawan lama dengan iza tolong jangan nak belagak bagus boleh? jangan sampai iza buat perbandingan yang besar atas diri awak dan diri iza yee sebab iza masih boleh bersabar around 30%( agak banyaklah jugak tuu)..
kalau iza dah buat perbandingan habis awak..tak faham kenapa awak bersikap seperti tak ada apa-apa yang berlaku? oh! adakah awak berperasaan atau sekadar mempunyai perasaan senang,suka,gembira dan seumpama dengannya?..dan jangan bagi iza berbahasa yang agak kurang sopan dekat awak.

i'm totally serius! tiada gurauan lagi ok..ingat dalam masa 24 jam macam-maccam boleh terjadi (oh i love dis word )dan iza pun boleh berubah menjadi HULK if you want it..ngeh! 2 years ago,2month ago and 7days ago iza really love you and love my friendship..please don't make me hate dis friendship ok KAWAN!..

~entry mau tutup

Friday, December 16, 2011

macam tak percayalah!!..

Views
Asssalamuaalikum..

hello blogger sekalian!..buat apa tu? still blogging or sedang meng-twett orang or menonline FB? oh! tak kisah lah apa yang korang tengah buat kan anyway thanks sudi singgah walaupun sebentar di blog iza ok..iza nak tulis apa hari ni?oh! ada yang nak tahu ke?tak sangka ada yang nak tahu(nada TERKEJUT!).ngeh!
iza ada story nak story mory dengan korang story ni pasal apa yang terjadi ok! iza rasa macammmmm tak percaya lah iza boleh cakap macam tu kat someone ni..oh! memang tak sangka ok..apa yang telah iza bagitau sangat tu?

ha!..can i say "SECRET".. can lah kan kan kan..iza cerita sikittt je ok! semalam kawan sekolah sekelas dan sebaya iza telefon( guy!) hanya sekadar tanya khabar almaklumlah dah 3minggu tak sekolah(betul ke 3 minggu-garu kepala!) ngeh!..masa tengah cakap dengan dia tetiba dia boleh pulak tanya soalan mengenai abang long iza tu!..oh! memang menyayat hati ..
iza dengan abang long?apa dah jadi? hahaha..kita orang dah lost contact sebenarnya(simple thing rite?) iza tak berapa nak kisah sebenarnya tapi tak tahulah kenapa dia boleh buat iza tiba-tiba rasa serba tak berapa nak bersalah..(hamek kau ayat aku!)..ngeh!

apa yang iza rasa ialah ALHAMDULILLAH at last iza dapat tahu perkara perangai dan sikap sebenar dia..oh! tak berapa nak sedih sebenarnya cuma rasa tertipu je(boleh macam tu tak?..)
malas nak fikir perkara yang tak bawa dan tak mendatangkan faedah tuuuuuuuuuu sebenarnya..ok! enk buat PENGUMUMAN iza sekarang single dan sampai bila-bila single ..(jangan percaya 100% ayat tuu ok!)..tak nak dah cinta cinton ni..semuanyaaaa monyet nyet nyet punya kerja buat iza terjebak cinta monyet!..oh! hate puppy love u know..sebelum iza merapu lebar lebar dan menjela-jela iza out dulu lah ye..

p/s: agak-agak korang pening tak baca entry ni (garu kepala yang tak gatal!)

~entry mau tutup

Hari-hari meng-update

Views
Assalamualaikum..

Iza update hanya nak berkongsi dengan korang suma rutin harian iza hari ni..(wahh! ada ke yang nak tau?..ngeh!) ok! tadi petang tiba-tiba terlintas kat hati nak buat twitter sebab kt facebook dah ramai dok meng-update FB guna twitter lagipun twitter dah ramai yang ada cuma iza je yang agak tertinggal dan ketinggalan..(ada aku kesah?) dann twitter iza dah pun siap but not 100% hanya 30% sahaja biasalah budak baru nak belajar meng-twitt ni kan so akan lambat dan lembab lah jawabnya..ok! korang faham2 jelah ye lagipun blog iza ni tak tahu kenapa dan apa masalahnya sampaikan iza nak letak lagu untuk korang layan time usha,jenguk dan jengah blog iza tapi tak boleh masuk..jenuh beb iza buat tak boleh-boleh jugak nak kata iza tersilap buat tak pulak nak kata iza tak copy url lagu tu tak pulak..hmm ntah la

so that y iza decide nak buat twitter sementara iza menjadi penganggur TER hormat kat rumahku syurgaku ni kan..hahaha ngeh!..tadi pulak dalam pukul 8.00 malam iza satu family keuar pergi tesco sebenarnya niat hati mama iza hanya ingin beli barang dapur yang dah abis tapi memandangkan iza adik-beradik nak ikut so abah iza tukar plan(yelah kot.memandai je aku ni..ngeh!) kita orang pergi makan kat foodcourt..apa yang za makan? oh! hanya sepinggan HOTPLATE NOODLES WITHOUT EGGS dan air masak sahaja (jimat duit-konon!) lepas dah abis makan hotplate noodles iza habis kan NASI PATAYA (adik iza punya)..oh! gila makan.

so round-round and round kat tesco tu barang-barang pun dah beli apa lagi balik lah..dalam perjalanan balik TIBA-TIBA (seram tak? seram tak? ngeh!) abah iza tanya nak makan MCD? oh! apa ditunggu lagi rezeki jangan di tolak..ngeh! adik iza sebagai wakilnya mengiakan (padahal dalam hati cakap NAKKKKKK!).. berhenti di MCD order menu (macam banyak pulak!) then iza terkesan seseorang yang iza rasa seperti pernah kulihat ini orang begitu lah situasinya lebih kurang..ha! siapa yang iza jumpa? mereka ialah kawan-kawan sekolah iza..
"oh! kerja sini rupanya diaorang" ..(sambil ketawa)..ok! xcully iza terlupa nama kawan iza yang sorang ni dan sekarang dah ingat dah nama beliau ISMA dan ATIKAH..haha kawan sendiri lupa pulakkan?

baru berapa minggu tak sekolah dah lupa nama kawan kan? nak kena ni !..ngeh!
harap tak lupa lagilah lepas ni..hehe :)

~entry mau tutup

Monday, December 12, 2011

The great friends

Views
Assalamualaikum..

iza tak tahu nak mula macam mana.. wait!..tarik nafassssssss then leeeepassss pelan-pelan
iza rasa macam baru semalam buat video dengan kawan-kawan iza then minta maaf kat diaorang..sekarang iza dah habis spm dan dah hampir seminggu tak jumpa kawan-kawan yang selalu buat hidup iza ceria.

3 hari lepas iza mimpi Faiz, Nasharudin,Afiq dengan Badrul..serius iza tak tahu kenapa iza hoeh mimpi diaorang..ok! bila iza terjaga dari tidur iza cakap ka diri iza tak pe normal lah tidur then mimpi lagipun mimpi mainan tidur dalam masa yang sama iza fikirkan balik mimpi yang iza mimpi malam hari tu..

2hari lepas iza mimpi Farah,Amalina khairil Anuar dengan Aliya..bila bangun tidur iza cakap benda yang sama kat diri iza tapi tiba-tiba iza nangis but serius i don't know why must i cry..
tengah hari iza buka video kat bilik bahasa tepoh hari (syahdu gilerr citer iza..ngeh!) terus iza nangis tengok video tu..


dann baru malam tadi iza mimpi Zahrisma dengan sahira..bila bangun dari tidur iza baru tahu kenapa iza mimpi kawan-kawan iza..sebabnya ialah iza RINDU sangat sangat sangat kat diaorang...iza tak tahu bila nak jumpa diaorang lagi almaklumlah iza ni bukan macam remaja (ceh! remaja seyh..ngeh!) kat luar sana yang keluar hangout dengan kawan..tengok wayang, makan, pergi shopping sama-sama tapi iza buakn macam tu sebab iza memang dah diajar duduk rumah jaga adik-adik iza.. bukan tak boleh keluar langsung tapi bila dah plan cantikkkk..baikk punya paln tapi tak jadi so iza decited iza akan duduk rumah tak hangout dengan kawan iza..

ok! apa yang iza nak cakap kat entry kali ni ialah iza RINDU korang..serius rndu giler kat korang..dah lama tak tengok korang senyum,ketawa, marah aku..hurmmm :(

ini wajah-wajah orang yang iza rindu



tiba-tiba terlintas kat hati iza "handsome jugak faiz ni"..ehem2

ngeh!.





~entry mau tutup

Just want ti say "AWESOME"...

Views
Assalamualaikum..

Dari pada 1st Disember hari tu memang iza nakkkkk sangat tengok cerita yang memang dinanti-nantikan oleh semua orang yang kaki wayang terutama IZA!.


sebuah filem yang diadaptasikan daripada novel kat atas tuuu.. ok! iza belum berkesempatan nak baca novel OMBAK RINDU tapi akan iza baca sebab sepupu kesayangan iza ada novel ni..
memang iza ada buat plan habis spm iza akan tengok filem Ombak Rindu dan minggu lepas iza dah pun tengok fiem ni..apa yang boleh iza cakapkan filem ni sangat sangat sangat sangattttt terrrrbaik!.. lakonan dari maya karin, aaron dengan lisa sangat awesome!
sepanjang iza tengok wayang cerita ni betul2 buat iza tak berhenti menangis kat wayang..
bayangkan keluar2 je dari wayang iza tengok mama..mama tengok iza then sama2 senyum sebab dah tak boleh cakap apa dah mata masing2 merah.

menyesal iza tak bawa tisu masuk wayang.. ok! filem ni sangat sangat sangattt mendatangkan effect kat iza.. sampaikan hari ni iza masih terasa kesengsaraan izah.. sebab apa iza terasa sangat sebab dia guna nama iza? ngeh!.. nonsense! iza terasa sebab bila iza tengok sesuatu filem or cerita drama or what iza akan letakkan diri iza kat watak utama so iza akan dapat effect dari cerita tu(bergantung pada cerita)!..


so..pada sesiapa yang dah tengok pasti ada macam2 perasaan dari korang rite? and mesti ada yang ulang-ulang tengok filem ni..iza pun teringin nak tengok lagi..ngeh!




last sebelum iza tutup entry ni iza letak gambar dari pelakon yang telah menjayakan filem ni..SYABAS!


~entry mau tutup

Friday, November 25, 2011

dreaming..

Views


Assalamualaikum..



Sekarang kalau pergi mana2 pun mesti nampak perempuan berhijab ala2 HANA TAJIMA rite?..dan disebabkan hana tajima jugak lah ramai yang tukar style bergaya include me..semalam izapergi shopping dengan mama then iza nampak ada baju ni cantik sanagt ala2 hana jugak lah dengan baik hatinya mama iza belikan untuk iza..dan lepas2 ni gaya iza pun akan kearah Hana tajima.!


sememangnya pengaruh hana tajima memang besar dan sebelum korang ikut style hana..Yuna dah ikut dulu rite?sekarang fesyen turban pulak tapi iza tak akan pakai turban la sebab iza TAK suka dan tak minat dannnn tak sesuai dengan muka iza..dunia fesyen sebenarnya sama je macam roda juga pusing2 situ juga perginya..


tapi iza suka sangat2 sebab iza selalu berangan nak jadi cantik macam hana tajima and modelling sekalian..biasaah iza ni pantang diajak shopping memang jawabnya NAKKK!..biasalah perempuankann dah lumrah pun ..ngeh! btw thanks hana sebab hana tajima ni lah ramai dah pandai bergaya..ngeh!


~entry mau tutup

Wednesday, November 23, 2011

Tahniah.

Views
Assalamualaikum..

firsly,iza rasa iza belum terlambat lagi kot untuk ucapkan TAHNIAH!!!.. buat hero Malaysia siapa lagi kalau bukan Team Harimau Muda..

hamek ni.........


2 thumbs up untuk korang..iza sangat2 bangga..sangat2 gembira..sangat2 teruja...
sebabkan harimau muda hari ni iza jawab exam addmath penuh semamgat walaupun soalan ia nauzubillahminzalim...dann sepatutnya kita semua patut berterima kasih dekat coach yang banyak dapat rintangan dan harungi cabaran di indonesia..


yeah!!.. kesian Ong Kim Swee macam-macam dia kena dengan orang2 indon yang perangai ye2..macam bagussss sangat je..ha! kan dah dapat penangan harimau..nasib baik la coach malaysa jenis penyabar la jugak kalau tak dah lama stadium tu dibakar sama macam kanter yang kena bakar dengan rakyat sendiri..dan orang yang kedua yang patut berterima kasih ialah penjaga gol Malaysia Khairul Fahmi Che Mat sebab beliau sangat cekap dalam menangkis bola...



dan yang ketiga ialah pemain2 Hariamu Muda kumpulan A..disebabkan bola sepak Malaysia vs Indonesia telah ramai anti2 bola sepak dah mula jatuh hati kat pemainan ini..syabas! terutamanya kepada isteri-isteri yang sebelum ni kalau kat tv ada competition bala sepak comfem gaduh dengan suami untuk tengok cerita lain..jenuh guna ayat bunga demi TAK nak tengok bola sepak tapi.....bola sepak pada 21hb november 2011 lalu telah melemahkan isteri2 dan perempuan yang memang ANTI dengan perkataan BOLA SEPAK.. :)

semoga pemain2 ni akan mengharumkan lagi nama MALAYSIA untuk perlawanan yang akan datang...termasuk NAZMI yang baru form 5 macam iza..pemain yang ada harapan yang cerah dalam arena bola sepak ni..


~entry mau tutup

Sunday, November 20, 2011

Random

Views
Assalamualaikum..

yezz! iza kembali lagi..ada sesiapa yang rindu hasil tulisan iza tak? ngeh!(muntah bloeh?)
banyak story yang iza nak cerita kat korang..
ok! xmo gopoh-gapah ok! relax..

1)HARI RAYA AIDILADHA

hari raya tahun ni iza memang tak ada mood nak beraya sebab spm rite?so memandangkan iza tak ada mood iza tidak memakai baju kurung sepertimana korang pakai pagi raya..
dan iza hanya pergi rumah atuk iza then amek daging korban balik dan makan sepuas-puasnya..

2)HARI GRADUASI

untuk kali pertama kalinya sekolah iza buat hari graduasi untuk murid-murid spm 2011..al-maklumlah pengetua barukannn...haha


sebelum bertolak ke hotel silka


3)JAMUAN-UNTUK KITA2 JE :)


Lepas hari graduasi keesokannya iza dan kawan-kawan kesayangan iza buat jamuan untuk member2 iza je..tempatnya hanya di sekolah di bilik bahasa...seminggu sebelum hari jamuan iza dah kawtim dengan cikgu iza..jadi plan berjalan sepertimana yang dirancang

oh! ye sebelum jamuan bermula pagi tu kitaorang sibuk susun meja dan tampal slip peperiksaan..

perasaan iza masa tu sangat2 teruja dan gementar biasalah SPM tuuuu.....penghalang cita-citaku..hanya yang tiada perasaan je buat muka tembok!





Sayangggggg korang <3




3)JAMUAN PENGAWAS


ye! tidak dinafikan tahun ni timetable iza pack sangat2..kalah perdana menteri tauu dengan ceramahnya,motivasi,teknik menjawab dan yang palinggggg iza suka JAMUAN makan sebab tak kena keluar duit satu sen pun... :)


kupang masak lemak




cendawan bersama ayam masak manis




ikan masak sweet sour

4)HARI DEBARAN


Dannnn 14 haribulan bermulalah peperangan yang perlu iza tempuhi dengan cekal..sekarang pun iza masih dalam mood peperiksaan..paper BM, BI, MATH, SEJARAH dan baru kejap tadi iza jawab paper AGAMA..harapan iza semoga apa yang telah iza jawab membolehkan iza mendapat A+ dan juga paper yang bakal iza jalani..korang sama2 doakan ok!


USAHA TANGGA KEJAYAAN..


~entry mau tutup

Sunday, October 23, 2011

sasaran utama saya- seminar spm!

Views
Assalamualaikum..
sambungan entry lagi!..nampak tajuk kat atas kan? boleh baca kan?
ok! seminar ni iza pergi hari ahad dan entry ni hanya sekadar suka2 but still dalam tajuk "sasaran utama saya"..
first! seminar ni bawah anjuran pos malaysia berhad dan sebagai anak pos malaysia yang nak amek spm tahun ni abah iza ajak iza join sekali..

bangun seawal 5 pagi untuk bersiap ke seminar di batu pahat..bertolak pukul 6.30 pagi dan sampai pukul 7.50
yes!ada lagi 10minit untuk sarapan!




bonda tercintaaaa iza sedan sarapan.. "makan sampai kenyang"katanya..ngeh!




ini lah gambar peserta seminar..sedang sarapan di restoran d'impian hanya makan roti bakar,mee hun dan mee goren beserta air teh!.






ok!dis part iza boleh jelas kan..ini bukan iza tapi ini kawan rapat..kawan mesra alam..kawan baik..kawan mengumpat iza..ngeh!


sebetulnya dia bukan anak jati pos malaysia berhad..iza yang ajak dia ikut dan si aliya ni teralu excited la sangat nak ikut sebab tu dia ada bersama iza di seminar..fuhh!


banyak gak la input2 yang cikgu2 yang dijemput ke seminar ni bagi..sangat2 berguna sebab cikgu2 yang dijemput semua cikgu penanda kertas dan dari lembaga peperiksaan.


seminar semalam ialah BM,SEJARAH,SAINS DAN MATEMATIK..


pandaiii cik pengurus cari penceramah..iza suka sangat cik pengurus! tenkiu2..






ahaaa! inilah cik pengurusnya..my lovely father..great!


cik pengurus sedang berucap untuk penutupan seminar..tak sediakan text dan tak gagap..great!..isteri cik pengurus senyum sampai ke telinga je dengar cik pengurus berucap sangat kagum si suami berucap..hahaha..ngeh!





sijil dari pos malaysia berhad untuk peserta2 seminar





dannnnnn untuk penutup semua peserta2 a.k.a anak jati pos malaysia berhad harus berikrar


isi kandungan ikrar:

Bahawasanya Kami,


Anak-anak warga Pos Malaysia Berhad,


Berirkar dn berjanji.




akan:




patuh kepada Tuhan,


taat kepada ibubapa,


hormat kepada guru-guru,




Kami juga berjanji,


Mematuhi displin sekolah,


Baik tingkah laku,


Dan berusaha sedaya upaya,


mencapai "9A"


menjulang nama baik sekolah kami & Pos Malaysia Berhad,


serta mencatat sejarah "Sekolah Terunggul Di Daerah Kami Dalam "SPM 2011"




harapkan seminar dan ikrar ini akan menjadikan iza terus bersemangat untuk usaha..


hei!!..harussssss la kan..terima kasih cik pengurus..insyallah iza tak akan hampakan hasrat dan harapan cik pengurus




p/s: kepada anak-anak warga pos tahun depan Pos Malaysia Berhad akan buat lagi seminar dann seminar akan dibuat 2 tempat di selatan dan di utara...insyallah! (tengok bajet yee..ngeh!)




~entry mau tutup

















Saturday, October 22, 2011

sasaran utama saya- melanjutkan pelajaran (2)!

Views
Assalamualaikum..

entry kali ni sambungan dari entry semalam.terima kasih bebanyak2 kepada blogger yang sudi membaca entry iza dan terima kasih juga kepada pengomen2 sekalian (ceh! macam ramai je yang komen kan..ngeh!)
susulan kemasukan universiti kepada pelajar2 lepasan matrik dan spm. ada 5 buah IPTA yang
menawarkan peluang untuk melanjutkan pelajaran..Antara IPTA yang menawarkan peluang tuuuuu Universiti Malaya(UM),Universiti Sains Malaysia(USM).,Universiti Kebangsaan Malaysia(UKM),Universiti Putra Malaysia(UPM),Universiti Teknologi Malaysia(UTM)..

Alhamdulillah..iza rasa lega.. rasa bimbang tu dah kurang sikit..fuhhh(kesat peluh di dahi..ngeh!)
Datuk Seri Mohamed Khaled berkata "ketika memohon kita tidak tahu mereka dari aliran mana kerana pemilihan berasaskan 90% meriotaksi dan 10% dari kokurikulum"

jadi budak2 yang baru keluar dari matrik dan tingkatan 6 tak perlu bimbang termasuk iza sebab peluang masuk ke IPTA cerah..amin!!
baru2 ni kebanyakkan IPTA dan IPTS dah buat hari graduasi dan iza rasa seronoknyee bila iza yang ada masa tuuuuu...(impian tuu!)
sekolah iza pun ada buat hari graduasi untuk pelajar tingkatan 5 jadi boleh lah berangan2 dulu sebelum semuanya jadi kenyataan..amin!!

apa yang bermain di fikiran iza semalam,sekarang dan sampai habis spm ialah nak masuk U...nak masuk U..nak masuk U... tiada yang lain,tiada touching2,tiada masalah dan tiada pakwe2..mama iza kata tunggu abis spm baru sambung pakwe2 ni..ngeh!
dah jadi my favourite tiap kali baca paper iza akan cari kolum kemasukan IPTA dan IPTS.. hehe (hobi baru tuuu)!

~entry mau tutup

Thursday, October 20, 2011

sasaran utama saya- melanjutkan pelajaran!

Views
Assalamualaikum..

entry kali ni iza tulis atas kesedaran iza..haha!baru sedar rupanya makcik ni ..ngeh!!...
disebabkan iza suka membaca :) dan iza ada terbaca mengenai kemasukan universiti..
susah...
kenapa sekarang agak payah nak masuk U ni..aduyai!..
kerja keras..kerja keras..kerja keras..kerja keras...!
budak2 yang dah masuk matrik pun ada yang tak dapat masuk U disebabkan pihak Universiti tempatan telah mengurangkan kemasukan pelajar baru..
sangat membimbangkan.

so, what can i do now?..iza syg don't give up..u can do it!..haha(motivasi untuk diri sendiri)!
iza dah mula pasang cita-cita untuk hari2 akan datang..
harap semuanya berjalan dengan lancar dannnnnn iza tak pernah give up dalam dunia modeling
iza dah terlalu obses dengan dunia peragaan jadi tiada siapa yang boleh halang melainkan empunya skrip dunia..

semakin menghitung hari(sambil nyanyi lagu kris dayanti!)..ngeh!..
iza nak sambung studyyyyy blogger2 doakan ok! ngeh..!

~entry mau tutup

Saturday, October 15, 2011

Perjalanan hidup semakin terserlah

Views
Assalamualikum..

semakin hari semakin dekat dengan hari peperangan
semakin hari semakin banyak hal yang perlu iza bereskan..
makin tiada masa untuk berehat kerana perjalan hidup semakin hampir
hanya halangan yang perlu iza runtuhkan untuk tiba ke sana

makin banyak yang sedang iza fikirkan
oh! cita-cita iza semakin hampir..
memang betul ata orang kita merancang dan Allah juga merancang tetapi rancangan Allah ialah rancangan yang terbaik..
ketakutan kadang kal membelengku hati iza
ketakutan juga kadang kala buat iza tak betah untuk berdiam diri

oh! masa depan hanya itu satu-satunya impian iza..
keluar dari kehidupan sebegini dan membina kehidupan yang lebih baik..insyallah!
bukan tidak bersyukur tetapi itu adalah impian semuaaa orang termasuk iza.
dan bukan setakakat angan-angan mat jenin mahupun impian tetapi satu kenyataan yang pasti iza akan kecapi..insyallah..
semoga Yang Maha Esa memakbulkan doa iza selama ini...

~entry mau tutup

Thursday, October 13, 2011

Generasi yang kreatif

Views
Assalamualaikum..

entry kali ni iza tak cerita pasal benda yang boleh buat korang bosan dan jemu nak baca..
entry kali ni agak santai dan relax..
sebelum tu iza tahu yang korang mesti pernah dengar lagu NAJWA LATIF (cinta muka buku) rite?
dan ada yang dah lamaaaa khatam..

iza online facebook iza tadi dan terbuka satu video ni dari ENCIK MIMPI..
sangat2 kreatif..kenapa iza berkata begitu?
sebab.....encik mimpi telah memanipulasikan lirik sebenar lagu "cinta muka buku" menjadi "putus di twitter"..
ok! lagu ni sangat-sangat kelakar..tapi mungkin ada individu yang terkena dengan lirik ni..

iza tahu yang ENCIK MIMPI hanya buat sekadar suka-suka..
so tak payah nak membebel panjang-panjang korang dengar dan hayati sendiri lagu yang diputar terbalikkan dari lagu asal..

enjoy!.






~entry mau tutup

Sunday, October 9, 2011

rungsing..debaran..gementar..bingung!

Views
Assalamualaikum..iza tau agak lama tak buka dan tulih entry baru dan hari ini baru "berkesempatan" (klise x ayat iza)..untuk buka dan menaip..
iza terasa laman sosial kepunyaan iza telah "diusik" oleh seseorang yang agak biadap!..(maaf dengan kata2 yg agak kasar ini)..
memang sikap iza kerana tidak menggemari barang kepunyaannya diusik!..

iza sebenarnya dah anggap seseorang ini dah lenyap dari hidup iza tapi seseorang ini still nak mendekati iza...bukan seseorang yang rapat dengan iza bukan juga seseorang yang ingin berkenalan dengan iza tetapi seseorang yang dahulunya "kawan" iza dan sekarang dia seakan-akan "musuh" iza..

kenapa kau hadir lagi?
iza tak pernah nak marah seseorang itu hadir semula tapi BUKAN dalam hidup iza!..
daripada langit cerah sekarang dah jadi gelap-gelita(ayat hiperbola iza keluar!)
tak tahu macam mana nak berhadapan dengan situasi macam ni..
dalam saat2 getir ni la kau nak munculkan diri..agak SENGAL!..

iza sekarang dalam kebingungan..kerungsingan..!
abg long tolong iza!....arghh!....

p/s:maaf jika entry kali ini ada yang terasa tapi iza tulis bukan untuk ANDA...

~entry mau tutup

Thursday, September 22, 2011

Diari si pari-pari

Views
Assalamualaikum..

entry ni iza buat khas sekhas-khas-khasnye dan seistimewanya untuk my beloved cozen!..
NURIN JAZLINA PADIL!..
apa yang iza nak cakap kat sini ialah cozen iza ni memiliki blog dan sangat aktive dalam dunia blogger(dolu2)..jadi iza nakkkk sangat dia menaip semula sebab walaupun dia juniar iza but hasil tulisan dia sangat bagus..serius iza cakap! bukan nak bodek2 ok..

untuk nurin:



  • yin..blogging la lagi syg

  • yin..sambung la entry hang yang tak tersambungg-sambung tu

  • aku dah naik bosan baca entry hoki hang tu..kasi tukar!

  • hang pandai menulis darl! so dun give up ok!..haha

  • yin.. jgn la asyik berfb sbbnya bila aq rindu hang aq akan buka blog hang FAHAM!..

so..tolong dan berharap sangan si pari-pari ku sayang ni masih ada 2 sayap dan masih simpan tongkat saktinya untuk membuat entry yang baru..jangan bagi pari-pari kecil + debab + kiut miut ni matiiiiii...


~entry mau tutup

terfikir sejenak

Views
Assalamualaikum..
sedang iza membaca majalah dara.com tetiba terfikir lagi berapa bulan lagi iza jadi budak sekolah..uish!..
tadi walaupun tak ramai yang datang sebab exam tak de tapi iza still hapy sebab membe2 lelaki iza datang..walaupun tak dapat lepak dengan membe2 iza tapi iza still dapat lepak dengan dax2 kelas iza..serius hari ni iza hapy gile kot!.
and one more thing kesian tenggok si achik tadi..
iza tak sure korang tahu ke tak permainan yang dipanggil "2..0..5"..iza pernah main permainan ni tapi tak seHEBAT budak2 lelaki kelas iza main..ouch!..

permainan ni agak ganas sebab ada adegan tumbuk-menumbuk tangan orang..tapi serius!kelakar..tak leh bayangkan muka bad,emy,amin,achik,apek dannn yang palingg ttak leh blah muka faiz..seronok tengok tadi yelah tahun depan dah tak dapat main lagi macam ni..masing-masing bawa diri..hala tuju masing-masing..
iza nak cadangkan time buat reunion satu hari nanti nak buat sekali pemainan ni..hahaha!..
SEDIHHH!..

iza akan gembira bila tengok kawan dan kenalan iza gembira.. :)

~entry mau tutup

cerita blog comel korang

Views
Assalamualaikum..
Terung-terang iza cakap entah kenapa idea iza tetiba hilang!..OMG
dan finally lepas berblogwalking iza nak tulih ini!..iza tersangat suka baca blog korang yang kiut-miut tuu..ada yang bling2 lah ada yang berwarna-warnilah..ada yang letak kartun berbagai-bagai lah..dan yang paling iza suka ialah yang palingggggg penting entry korang best2 dan sungguh bagus untuk iza sebab bila za baca entry korang iza akan rasa bersemangat untuk menulis apabila iza rasa give up sebab blog iza tak ada ramai "peminat"..

memang ramai followers but sometime iza terngin nak korang komen hasil tulisan iza manalah tau dapat memperbaiki hasil tulisan iza yang tak berapa nak mantapp macam korang kan.!
iza tahu walaupun blog tak secantik mana pun but bila hasil tulisan kita best mesti ramai yang akan suka..blog bukan sekadar untuk melepaskan apa yang kita rasa..apa yang kita nak tulis tapi blog juga adalah satu medium untuk kita menambah ilmu pengetahuan(unsur2 baik sahaja!)..
blog salah satu tempat untuk generasi kita untuk terus minat membaca..but bila korang tak bagi respon hasil karya seseorang ia tak membantu juga kn??..kan dah buat karangan!..

bukan mengharap sangat korang sukaaaaa blog iza ni but sometimes sesiapa yang follow dan baca entry iza tu korang boleh luahkan pe yang korang rasa bila baca entry iza..(apa aku cakap ni)..:P

~entry nau tutup

Friday, August 26, 2011

raya dan merdeka!

Views
Assalamualaikum..
SELAMAT PAGI SEMUAAAA!
tahun ni secara kebetulannya hari raya dengan dari kemerdekaan dalam satu bulan yang sama!
so kemeriahan tu lebih la sikittt
tahun ni MALAYSIA tahan airku dah 54 tahun MERDEKA!
alhamdulillah...
negara dah merdeka tapi kita sebagai rakyatnya dah merdeka ke?
kemerdekaan ni ada 2 jenis..

1.kemerdekaan fizikal
2.kemerdekaan mental

kebanyakkan rakyat kita termasuklah tuan empunya blog ini belum merdeka dari segi mental!..
tahu kenapa?
ok! iza jelas kan...relex2 tak mo marah-marah iza
sebenarnya mental korang masih lagi dijajah oleh cara orang asing..misalnya dari segi berfashion!
sekarang ni ramai beno orang kita nak ikut-ikut cara orang barat
ok! kat sini iza nak TEKAN kan bukan korang tak boleh berfashion..iza pun amat mengikuti peredaran fashion tapi ada la batas-batasnya..harap korang faham lah yee :D

iza difahamka sambutan hari kemerdekaan kali ni akan diraikan pada 16 september..
sebab ramai yang fokus kat hari raya..
dannn memandangkan raya dengan merdeka makin hampir baju raya iza tahun ni warna ......


ye! merah..ini baju raya iza
ini hint saja ok! nanti lebih-lebih time raya ok..

SELAMAT HARI RAYA MERDEKA!!..

P/S: dengar lagu raya.. :P

~entry mau tutup


kad raya dilupakan?

Views
Assalamualaikum
SELAMAT HARI RAYA!!!!
wah! mood raya makin membuak-buak nampaknya..
iza nak sentuh sikit lah pasal kad raya..
dulu seminggu atau 2 minggu sebelum raya mesti banyak kad-kad raya yang korang dan iza akan dapat rite?
but now?..
fuhh~ semakin dilupakan..
kenapa? sebabnye sekarang macam-macam dah ada..
semakin canggih!
mood raya dah tak semeriah dulu..
lagi pun sekarang susah nak tengok orang pasang lampu peita yelah mana taknyee stay kat flat, kat rumah teres..lagipun dah malas nak cari minyak tanah


ingat lagi iza time sekolah rendah dul memang banyakkk dapat kad raya termasuklah kad raya dari cikgu..
sekarang? ada!
ada tu memang ada tapi tak semeriah dulu lah..
kalau dulu kad raya ada lagu raya lah, kad raya ada recording lah...
semalam iza dapat kad raya dari kawannnn iza tahun ni rasa 1 keping je kot kad raya yang iza dapat(Sedey! ) :(

harap tahun-tahun akan datang ada la kad-kad raya macam tahun-tahun lepasss!
jangan sebab teknologi da makin "power" lupa semua sejarah-sejarah raya.
haha!

~entry mau tutup

Tuesday, August 23, 2011

First giveway by TENGKUNIZAM- rakan blogger klik1malaysia

Views


Assalamualaikum..

seriously dah lama gak iza tak join contest kat blog..

tadi iza usha2 blog sendiri dan iza telah ditag oleh takheranlangsung.blogspot.com/

lagi satu yang membuatkan iza terpanggil untuk menyertai contest ni adalah sebab hadiah yang ditawarkan cukup-cukup menggugat keimanan iza..haha









Antara hadiah yang akan dimenangi ialah:






pemenang tempat pertama-

photoshoot bernilai RM150




design fanpage/profil facebook bernilai RM30



lebih kurang 70PEMENANG!! akan dipilih ..(giler banyak)

kalau ikutkan hati memang nakkk sangat menang tempat pertama(impianku!) hoho :P

tapi bila fikir balik nak menag semuaaaa hadiah tu (sangat tamak!) haha :D

hope adalah tuah iza kali ni :)


P/S :sory tak tag mana-mana member sebab tak tahu nak tag kat sapa semua da join contest ni :)

~entry mau tutup






Monday, August 22, 2011

kegembiraan tak terucap

Views
Assalamualaikum
ok! iza betul-betul penat walaupun tak sekolah kan hari ni a.k.a ponteng~ haha!
kenapa iza penat sangat?
apa yang dah iza buat?
iza tak buat apa-apa pun jangan lah salahkan iza ..iza tak salah pun :(
hehe! bukan apa iza penat sebab iza rasa seharian iza tak letak handphone
ada je yang call
rasa macam bisneswoman lah pula kan bz memanjang

iza rasa dah kembali tenang sebab rasa macam segala beban-beban yang hempap iza da hilang (ayat hiperbola aq guna !) haha
kes dengan membe-membe iza dah selesai..alhamdulillah!
lepas tu abang long ite seharian call walaupun tak de krdt sanggup pinjam hp mak dia..hehe
katanya lau tak dengar suara iza satu ari tak sah..(yela tuuuuuu !)

rasa bahagia sangat hari ni..tapi esok lusa tak tahu lah macam mana pula kan? harap-harap sentiasa ok!
then baru je sekejap td online fb
wahh! mmbe iza dah ramai buat toturial untuk ex cpl..cpl kesayangan ...mengisi masa lapang da! rasa macam "aloooo, sweet giler macam sesweet kurma !"..haha :D
yang paling sweet iza rasa FARAH FAZIRAH wif AIRIZ HAFIZ la kan.. jelez iza seketika!
tak apa abang long ite pun dah nyanyikan tuk kita da tak heran pun (menipu diri sendiri!) :P

oklah tu sana hapy sini hapy sinun hapy situt pun hapy ..haha!

P/S: Abang long "i LOVE i (gatai mix mengada-ngada ) :P

~entry mau tutup

Sunday, August 21, 2011

Saya nak raya!

Views
Assalamualaikum..

Yeah! nak raya dah..cepat je masa berlalu dah puasa ke 21 hari..nampaknya hari raya aidilfitri dah dekat..fuh~
rasa takut pun ada kekadang mana taknye naik raya terus trial!
haha!.nak balik kampungg rindu opah..rindu tok abah..rindu maklong..rindu nurin dan yalng paling rinduuuu makcik dan maksu iza lah!..
miss u so much Anna thani..!
miss u to Fazidatul Azida..!
haha..awal-awal lagi iza dah tuntut duit raya !
dan semuanya bagi alasan yang sama..
yang palingggg iza ketawa ialah dengar alasan maksu iza.
hoho! tetiba iza kehilangan idea..apa dah jadi ni?
dan tetiba iza rasa lapa pula...bila nak buka ni?bila nak buka ni? :P
cerita ntah pape...soryyyyy!

~entry mau tutup

Thursday, August 18, 2011

seperti di syurga

Views
Assalamualaikum..
penulisan iza kali ni berkaitan dengan kekasih dan bekas kekasih
ok! iza tahu ramai yang dah naik bosan dengan tajuk ni
tapi ini adalah kenyataan
apabila kita sedang bercinta semuanyee kita nampak baik
yang jahat-jahat kat kekasih hati pengarang jantung kita pun kita akan nampak baik
tapi bila dah start bosan dan hubungn mula renggang baru kita perasan keburukan pasangan kita
semua yang dia dan kita buat semuanya akan jadi serba tak kena
betul tak?
iza percaya ramai yang pernah ada bekas kekasih tak kira lah orang tua atau muda atau yang tengah study lagi..
bila dah mula berpisah dengan kekasih
kita cuba untuk tidak berhubung dengan dia lagi sebabnya tak nak memori lama wujud kembali (ayat aku jiwang nak habis!)
dan bila dah lamaaaaa kita tak jumpa dia dan mula jumpa semula kita dah mula rasa suka balik kat dia yang dulunya buah hati kesayangan kita
mula la memori-memori lama timbul..
mula lah bercerita cerita yang best-best jeeee..
semua keburukan kekasih dilupakan
dan mula lah ayat-ayat jiwang yang selama ni terkubur..!
kan3..
korang tak yah nak tipu lah walaupun iza ni muda lagi iza dah pernah rasa sakit, gembira, suka ,duka ..walaupun orang cakap iza sedang dilamun cinta monyet but sometimes cinta monyet tu juga lah boleh kekal lama kan3...hehe :)

~entry mau tutup

Wednesday, August 17, 2011

berwajah baru! (suka sgt!)

Views
Assalamualaikum!
amek mood..amek mood.. haha! iza sekarang ni agak CERIA! sebut "ceria macam astro ceria tu yeee "..
kenapakah iza begini?
ok! nampak tak blog iza dah bertukar wajah!
sebelum-sebelum ni pun bertukar gak wajah tapi kali ni agak istimewa dalam bahasa fiziknyeee
"special"..hoho :p
kenapa kah specialnyee?
haha! ni lah nak habaq ni blog za telah di geledah dan di edit oleh seseorang yang agak chubby yee..nak tau siapakah?





*tq syg! :D


ini orang lah yang sudah bertungkus-lumus memerah otaknyee semata-mata nak editkan blog gadis ungu yang tak berapa nak ungu ni kan!..haha

jadi kali ni 100% hasil kerja cikk chubby

terima kash sangat-sangat ye girlfwen kuuuu..

harap lepas ni makin bertambah-tambah lah followers iza yang memang tiap-tiap hari bertambah..haha!


~entry mau tutup

Saturday, August 13, 2011

Bedah lidah semata-mata nak sebut "L" dengn betul!

Views








Assalamualaikum..
oh! iza lagi..korang baca tak newspaper hari ni?
tak baca!..
baca!..G O O D !..
iza nak share story pasal someone ni yang berjantina perempuan sanggup potong lidah dia semata-mata nak sebut huruf "L" dengan betul!..oh sanggupnyeeee
difahamkan perempuan ni yang bernama Rhiannon Brooksbank-Jones berusia 19 tahun ni fasih berbahasa korea..
dan dia ni jugak memang berhasrat nak bekerja di korea..so cuma korang try search nama dia kebanyakkan gambar dia sumanya menjelirkan lidah yang baru!..



dan yang paling best ialah ibunya sendiri bangga dengan dia..!
iza nak tanya boleh tak?
tak sakit ke?..(soalan tak boleh blah!)
itulah DUNIA!..
sanggup buat apa jeeeee semata-mata nak puaskan diri sendiri tanpa hiraukan kesakitan yang bakal dihadapi..
tapi tak pe lah untuk kebaikan dia..
kalau orang islam tak boleh lah bedah2 ni suma sebab dikira mengubah ciptaan Allah dan dianggap berdosa!.

~entry mau tutup


Thursday, August 11, 2011

boleh bayangkan tak?

Views
Assalamualaikum..
hari ni ramadhan yang ke 12 begitu pantas masa berlalu
biasalah tu kan iza ni online2 tak sedar pun dah pukul 3.02 petang lagi 4 jam nak berbuka..
hari ni buka pe yup rasanye??
adakah kebab? (semestinya!)
adakah ayam golek?
adakah kuih kole kacang?
adakah nasi kerabu?

ok stop! lapar seyh...tak mengapa iza masih lagi steady
kaki pun tak goyang lagi.! (ayat tak boleh blah)
apakah yang iza merepek ini?title lain cite lain?hahaha!

ehem-ehem..ok serius2!
iza tak pasti kenapa iza jadi macam ni?
sejak bila iza macam ni?
sebab apa iza macam ni?
bila difikirkan balik agak kurang pandai tindakan iza..!
kenapa iza perlu marahkan orang tu bila kenyataannya iza TAK pernah ada hati kat dia
ok.. dun lie urself dear!
iza mengaku iza pernah suka dia dan pernah ter-fikir untuk lebih "....." dengan dia!
tapi tu duluuuu...
sekarang? memang tak de pun perasaan tu
tapi boleh tak korang BAYANGkan bila orang yang pernah korang suka plus sayang (konon!) rapat dengan seseorang yang bernama perempuan/wanita/girl/gadis even that girl mmbe korang
apa perasaan korang?
itulah masalah iza sekarang.!
iza pernah motivate diri iza untuk TIDAK berperasaan begitu!
ini pun dalam proses..so bila iza berperasaan macam tu iza akan ingat orang yang terrrsayanggggggg! <3 haha
rasa annoying pun ada kekadang..
watever la! malas nak fikir benda yang memang tak mendatangkan faedah!

psss: ushuk iza rinduuuuu

~entry mau tutup

Tuesday, July 26, 2011

Ujian vs peraturan

Views
Assalamualaikum readers!
memandangkan minggu ni sekolah iza buat ujian so mood iza pun dalam mood "exam" lah.xcully da 2..3 hari ni iza nak menaip sangat..tapi iza no idea and no story nak kongsi nan korang suma.Tadi kat sekolah iza terfikir nak taip pasal "ujian vs peraturan"!..iza tahu korang suma pernah ada dalam mood exam rite? tak kira lah yang dah keje or yang still study!..yang buat iza sedikit confuse ialah iza tak sure korang tahu ke tak peraturan bila berada di bilik peperiksaan.!
iza dah 13 tahun sekolah(termasuk tadika lah :P) masa belajar dan masa peperiksaan sama je iza tengok tak de perbezaan langsung!


PERATURAN YANG SEPATUTNYA KORANG PATUHI:

_____________________________________


1. SENYAP KETIKA BERADA DIDALM BILIK PEPERIKSAAN


-tak kira lah korang dalam peperiksaan ke ujian ke bila dah masuk dalam bilik/kelas sepatutnya korang bersedia tapi pe yang berlaku kat sekolah iza ialah makin cikgu suruh bersedia/diam makin bising budak2 sekolah iza!..


2.FOKUS


-bila dah dapat paper sepatutnya fokus tapi budak2 sekolah iza boleh amek benda ni macam benda yang remeh-temeh walaupun ujian kat sekolah je!..


3.TIDAK BERBINCANG


-selalunya bila time exam lah iza akan rasa sakit hati..tahu nape? bila masa PMP cikgu suruh buat perbincangan atau pun cikgu bagi tugasan tak nak pulak berbincang tapi bila exam masa tulah korang sibuk2 buat perbincangan terhormat sampai bising mengganggu pelajar nak jawab soalan.


4.DILARANG MENIRU


-iza tak tahu lah korang ni pernah terfikir atau memang dah fikir atau tak pernah fikir langsung pasal benda ni..tak ke rasa menipu diri sendiri bila korang meniru paper kawan korang..selalunya yang tiru meniru ni hanya untuk mereka yang tidak study je..yelah orang lain sibuk bertungkus-lumus study sampai ke subuh yang korang dok mengadap FB ..online je.. bila tak dapat jawab masa tulah nak panggil mmbe sebelah/depan/belakang untuk nak tiru jawapan mmbe korang then bila resault keluar markah tinggi (si peniru)bangga!..


5. MAIN MATA DAN BUNYI


-masa dalam bilik exam lah korang nak main2 mata..masa tak de exam tak nak pulak main2 mata..toleh sana toleh sini..pandang belakang..tepi..kiri..kanan.. suma nak pandang then swittttttt2 kat mmbe sebelah tak pun masa exam lah baru nak belajar ABC..baru nak belajar MENGIRA!


ini adalah peraturan yang sepatutnya korang patuhi..bila fikir balik kan kalau time exam nak meniru.nak berbincang..nak tanya tu tanya ni baik tak payah exam..ujian atau peperiksaan sebenarnya nak menguji tahap pemahaman korang dalam setiap subjek yang korang amek so bila dah langgar peraturan exam nampak sangat korang tak paham pelajaran yang cikgu ajar..

kalaulah tak tahu sangat atau tetiba otak tak leh berfungsi cuba lah soalan yang boleh korang skor..kekadang iza kesian tengok cikgu yang mengawasi kelas iza..terjerit-jerit! budak2 kelas iza suma macam tak faham bahasa..bising memanjang bila kena maki baru tahu nak diam..sesekali fikir perasaan guru yang masuk kat kelas tu..ckgu pun manusia gak ye kawan2 sometime kena gak berfikiran matang sikit :)


MOOD: soalan ujian 3 kali ni senang2. haha!


~entry mau tutup

Saturday, July 23, 2011

hari keusahawanan

Views
Assalamualaikum..
hari ni sekolah iza ada buat hari keusahawanan so malas nak cakap banyak korang tengok lah gambar betapa seronoknye iza hari ni :)


sebelum pergi snap2 lah dulu rite? :P
ini kawan lama iza since umo ite orang 6 tahun lagi..
sayang ko umiiiii <3









agak sengal ini olang :P







masa ni nga tengok cite "SEKALI LAGI"..












ok itu je sempat upload..sekian :)

~entry mau tutup


Wednesday, July 20, 2011

menaip sesuatu

Views
Assalamualaikum..ok iza malas nak membebel panjang2..
jam menunjukkan pukul 1.24 pagi dan pemilik blog ini masih celikkan mata tak tido2 lagi..awat cek?? aduyai! iza tak leh tido lah..xcully iza dok sibuk berangan dan memikirkan masalah yang iza pun tak tahu sampai bila nak selesai..iza tak tahu apa status iza sekarang.terantung?? ok forget it! x penting pun. asal lah ramai yang nak kenal2 dengan iza ni..bukan ramaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sangat tau tapi ada lah 3..4 orang yang dok sms dok call iza sebab nak kenal dengan LEBIH dekat(ok! ayat oldskoll rite?) blur~
iza nak bagitahu terus terang lah bukan iza tak suka menambahkan lagi kenalan iza sukaaaa sangat tapi iza nak bagi tahu bahawa iza ni TAK cantik pun so tak payah la korang dok mencangkung tungg iza jawab OK! atau YE! memang payah nak nyebutnya..iza ni dah ada yang iza sayang 3 tahun beb pun tak tahu macam mana lagi dah korang himpit2 iza dengan soalan mengalahkan MELODI..
senang je korang pergi lah cari perempuan yang ala2 gadis melayu..cantik..sopan..baik budi pekerti sebab iza tak cantik mana pun..ok that all!

~entry mau tutup

Thursday, July 14, 2011

Apa dah jadi ni?

Views
Assalamualaikum..hai readers! iza tak tahu pe yang member2 iza fikirkan..ok!dulu pernah jadi macam ni tapi sekejap je pas tu dah stop..pas tu jadi lagi then stop lagi dan sekarang ianya BERLAKU lagi..iza tak tahu kenapa member2 iza suka sangat kenen2kan atau rapat2 kan iza dengan sorang mamat ni namanya ialah MR. A ..omg!..orang yang paling xcited sekali dalam hal ni s badrul nizam..aduyai!.iza sebenarnya tak tahu lah macam mana boleh kawan agak rapat(boleh tak ayat ni) :P dengan si MR. A tu..

dan sekarang kalau korang nak tahu cerita dari hati iza yang dalam ni..sekarang gak iza bagi tahu..iza memang dah lama perasan si MR. A tu suka kat iza but iza saja jew buat2 tak tahu..dulu iza malas nak amek port tapi bila dah makin melarat sampai iza perasan si MR. A tu terasa dengan perbuatan iza..tetiba jew iza rasa "ok that's it iza..jangan terlalu ego".. jangan salah paham iza memang suka si MR. A tu tapi as a fwen sebab MR. A ni sebagai kawan sangat baik(yeke??) hehe..so that y la iza makin hari makin rapat dengan MR. A ni..

kalau lah korang nakkkk sangat iza dengan MR. A bercintan cinton maybe belum masanya kot..dan kalau lah ada jodohnya adalah ye..korang pun tak payah lah caring sangat dengan hubungan iza nan dia..buat macam tak de apa yang berlaku ok.! that it's..hehe :)

jangan lah korang buat iza rasa bersalah sebab tak terima MR. A tu ok! kalau pun iza nak terima MR. A tu rasanya biar iza yang buat keputusannya sendiri ok!..biar lahir dari hati(cehhhwah!) :P
so,kesimpulannya terima kasih lah ye kepada korang yang dah terperasan atau memang perasan atau baru perasan hubungan iza dengan MR .A tu ye..SEKARANG STATUS iza dengan dia HANYA KAWAN Je ok! :)

~entry mau tutup

Tuesday, July 12, 2011

F A I Q A H A D L Y N A

Views
Assalamualaikum...

ha!! comel tak?comel tak?.. comel kan..rasa macam nak cium2,cubit2 pipi si faiqah ni..
ok lah iza kenalkan lah sikit pasal faiqah ni.. Faiqah Adlyna ni anak kepada maksu iza.ish3 da tua dah acu..hehe! rasa macam semalam acu jaga iza..hehe..dah ada anak upenye..

nama Faiqah ni paksu iza yang letak dan nama Adlyna pulak makcik iza yang letak so, bila disambungkan jadilah Faiqah Adlyna binti Sharulnizam..iza sebenarnya tak dapat jumpa lagi si SHIN CHAN ni..gambar ni pun cozen iza yang mms kat iza..yang tengah dukung faiqah tu..ha!!tu la cozen iza..hehe..abaikan mukanya sebab iza nak tengok muka faiqah jew :P
masa iza tengah taip ni pun iza tengah menahan kesabaran yang cukup kuat..sat lagi bila iza dapat jumpa faiqah tengok lah iza kejekan time tu memang tak de sorang pun yang leh sentuh termasuk paksu nan acu iza..haha!..sabaq2 iza..
ni dah lama ni tak pegang budak lagi2 baby yang agak comel ni..!

~enry mau tutup

Saya dan PLKN

Views
Assalamualaikum.. ya Allah! punya la kecoh semalam..lepas cikgu bagitau je senarai nama PLKN da keluar satu sekolah kecoh..iza lepas balik sekolah malam tu online la nia nak check tapi line plak busy lagi lah buat hati ni dupdapdupdap!..

ni balik je sekolah dengan hati yang tak tahu nak cakap camne terus online..masa nak tulih number ic unya la takut sebab member iza terpilih..

dan keluarlah satu kolum macam ni beserta jawapannya..



5






4





3







2







1






..........................





yeah!! iza tak terpilih..haha!..biasalah kalau cakap pasal PLKN ada yang nak sangat pergi ada yang mati2 taknak pergi..macam2 cerita bila pergi PLKN..firs iza nakkkk sangat pergi tapi bila dengar cerita pasla buli,mati aduyai mati pulak niat iza nak pergi..and now! iza TAK terpilih.. :)

~entry mau tutup














Friday, July 8, 2011

terpusing mencari novel.

Views
Assalamualaikum..yeah! iza lagi..iza bosan sangat ni semua novel dah dibaca..buku math tu yang berapa kali iza ulang2 pun tak tahulah..dah 3 minggu try cari novel Kasih Yang Suci tak jumpa-jumpa lagi..frust giler!!.iza tak tahu kenapa iza susah2 cari novel tu padahal da tengok kat tv.alahh cerita nora elena tu...hah!ni lah novelnyee


iza nak novel ni..menangis2 sebab tak dapat beli..cozen iza mesej iza hari tu bagitahu dia dah beli novel ni..ishh!! sakittt hati seyh..nak pinjam dah lah cozen dok jauh..tunggu balik kampung aru dapat kot..hampeh!!blanyee nak balik kampung nak spm ni..aduyai!! :(
so iza decited nak beli novel


hah!novel stanza cinta pulak..ok!!iza baru ingat iza last week iza pergi popular dengan mama iza dan iza macam jumpa novel ni but iza letak balik..bila balik dari popular iza tengok tv keluar iklan cerita stanza cinta adaptasi nvel yang sama!!..ishh...kenapala masa tu iza tak beli jew novelnyee. dah la iza tak suka tengok tv..kalau dapat baca novel tu rasa Ya Allah!!..seronok giler..hahaha...takpe2 harap2 novel tu ada tinggal lagi satu pun jadilah..iza nak gak beli novel stanza cinta..tapi kalaulah dapat beli kasih yang suci lagi best..hahaha...nak demam rasanya sebab dah sebulan tak baca novel..haha




Fuhh!!

Views
Assalamualaikum..fuhh!!penat mata ni dok terjengah-jengah..tercari-cari background tuk blog iza ni kan.al-maklumlah..dah lama sangat x tukar kang readears macaam korang yang selalu usha(selalu ke??)..blog iza ni bosan pulak kan..iza tak sure backgroung ni cantik ke tak but iza rasa ni je yg terbaik kot.yang lain tu hampeh!!..

lagu pun dah tukar baru..sumany dah baru so hope epas ni follower pun makin bertambahlah yee...hee :) ambil kesempatan pulak..ok dok za cerita pasl blog iza ni nak gak la promote front page iza .haha!! korang2 yang tangan tak reti dok diam tu meh la klik butang like kat page iza...
http://www.facebook.com/pages/Fathyiezablogspotcom/166546633406479

hah!!kan dah keluar link tuu..so korang juz klik kat link ni ten klik butang like alaa macam korang klik kat page hotfm..butik2 yg ada kat facebook tu macam tu gak la korang kena wat kat page iza..boleh tak??heee :)

yang dah klik tu tq yee.. :) lau ada page gak kongsi2 lah nan iza..

~entry mau tutup

The curse

Views


Assalamualaikum..ok!.u see..u see..kepada sesiapa yang tahun ni amek spm macam iza jangan buat tak tahu atau tak kenal dengan cover novel ni ok..ni novel yang WAJIB korang baca dan khatamkan..haha! iza tak khatam lagi pun..baru chapter bape je ni..iza paham korang agak malas untuk baca novel lagi-lagi bahasa inggeris yang entah satu benda pun korang tak paham rite??lain la kalau macam iza memang ada darah ulat buku sikt(yuks!!..GEDIK)..haha


tapi seriusly kalau korang baca dan fillingkan memang best tahap gaban tau..minggu leas sekolah izasiap buat trip pergi tengok teater "THE CURSE" ni la kat sekolah menengah johor jaya..(tq2 sekolah johor jaya) tapi iza tak pergi pun..ok! look macam-macam cikgu2 bahasa inggeris try attract korang untuk baca novel ni..so marilah sama-sama kita KHATAMKAN! novel ini ye..supaya senang jawab exam nanti..haha!!


~entry mau tutup

Thursday, July 7, 2011

make easy!

Views
Assalamualaikum readers yang awesome..

untuk tak bagi iza berleter entah pape iza nak terus kongsi satu lagi entry yang agak awesome kot!.hahaha.. sekarang ni dah ramai teenegers yang bertudung.ok! seriously iza tak pasti sebab apa mungkin sebab trend shawl dah cantik-cantik or maybe memang niat korang nak pakai shawl..rite?
sebenarnya shawl ni dari dulu pun ada tapi x berapa nak komensial rite?? dulu yang popular tudung bawal..macam2 tudung la..

memandangkan sekarang ramai pengikut2 shawl,pasmina kan trend pakai pun dah banyak..macam-macam gaya dah sekarang leh tengok..dan yang paling lateast is hana tajima style!..sampaikan iza pun terikut-ikut..xcully cara pakai pun senang..tak perlu banyak pin..hanya guna 1 atau 2 jarum peniti je..tak pun guna bruoch(betul ke eja tuuu.!).so korang try la cuba..iza pun dah sediakan 1 toturial tok korang yang bertudung..iza dah try dan hasilnya..umphhh!! TERBAIK..





~entry mau tutup

Friday, June 17, 2011

Jom like !..

Views
Assalamualaikum..korang-korang yang baik hati jom like gambar iza..haha!! iza ada masuk contesst kat raudah shawl tapi kena minta tolong jasa baik korang untuk meng"like"kan gambar iza.. ok macam mana caranya??

First..korang pergi raudah shawl dulu ni link dia http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Raudhah-Shawl-Store/208825315820320

then korang klik pic iza di sini
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=168319589899516&set=o.208825315820320&type=1&theater

itu sahaja..senang kan??so jom like banyak-banyak kat sini..terima kasih!!

jasa anda amat dihargai..ceeehh!!hehe:) tolong ye korang

~entry mau tutup

Wednesday, June 15, 2011

rasa nak hempuk je handphone ni!!..

Views
Assalamualaikum..lama gak iza tak update blog dengan post yang baru rite?almaklumlah banyak koje lagi-lagi bila dah masuk penggal kedua sekolah..banyak problem pun satu hal..
hai!!(dengan suara yang agak mengeluh) iza ni tak abih2 dengan problem rite? now pun iza still dalam mood bengang(rasa nak campak je handphone dan segala benda depan mata iza ni)!!..

kenapa ek lelaki ni susah kita nak faham??...xpecially cik abang itew yang amattttttttt di sayangi..(huh)!..iza ni dah cukup baik layan jew perangai dia yang kadang-kadang buat iza rasa apa seyh(yukss)!!menyampah giler dengan koe but still ada rasa sayang..dia je buat-buat tak faham..shittt!

dan tak pernah-pernah iza gaduh dengan dia gaduh giler2 gaduh like a perang!!..tak puas hati sangat dengan dia..mood nak tulih entry ni pun macam nak tak nak but nak gak tulih..kejap ok kejap angin..peik aku!!..salah ke tak ke iza still minta maaf dekat dia(pelik kan??)..tu lah iza(hakikatnya)..rasa tisu sangat! iza tahu kalau member2 iza baca entry ni ada yang kaat iza ni terrrlalu baik sangat..comfem ada yang marah iza dan ada yang cakap iza ni kurangg bijak nampaknya..

iza tak bolehlah hipokrit..jadi orang lain.no!!tu bukan iza..iza pemaaf orangnya that y i do that!..dalam hati ni sakitt gak rasa..tak pandai nak marah orang satu hal!..mood dwon sangat meh!! but tak nak tunjuk depan orang je.. :(

~entry mau tutup

Friday, June 10, 2011

Wahh da popular seyh!!

Views
Assalamualaikum..wahwahwah!! dulu orang tak kenal tap sekarang da terkenal da..tahniah2!! haha!! tetiba je kan..tak tahu asal usul cite tetiba jekan..cer cite cer cite dulu!!..ok iza cite la ni..tadi iza dok belek-belek..dok baca metro tetiba iza terbaca la satu artikal yang iza pun tak sangka sangat rupanya..ok artikal pe yang iza baca tu.........


1



2



3



4



5


....................
ha!! ni la dia..cik najwa latif kita..dulu orang tak kenal tapi sekarng boleh dikatakan "terkenal" gak la najwa latif ni..

alaaaa...cutenyee..ok najwa ni baru fom 4 budak sains tulen ok!! jangan main2..pandai budaknya..kira dia junior iza la..opsss!! terasa tua la pulak..haha!! najwa latif ni mula2 budak youtube je..nyanyi2 kat youtube kira "artis" youtube la.. banyak meng"cover" lagu-lagu luar negara..suara dia pun best gak la..sekarang lagu "cinta muka buku" dah dimainkan kat radio da...stesen yang selalu main lagu najwa ni suria fm..alaa yang suami era fazira punya tu...kenal kan!! bagos!!..haha..lagu tu difahamkan najwa latif yang buat dengan kakak dia..



so.. diharapkan najwa latif akan berjaya lah dalam bidang ni(jelez seyh!!).. :p

suka lagu cinta muka buku tu..hehe..agak sweet!!


~entry mau tutup

Thursday, June 9, 2011

I join bloglist CIK KACAK :)

Views


Assalamualaikum.. dalam kebosanan yang melanda iza ni tetiba iza terpandang kat box shoutout ada someone tag iza kat contest cik kacak ni..sape yang berani tag iza ni??haha (kidding)!!

xcully tq yup http://violetchocomilk.blogspot.com/ ..ha!! kau iza tag penuh dengan url dia lagi..haha!! tq cik diba :)


ok tak mo celoteh banyak-banyak nanti tak pasal-pasal cik kacak remove iza dari contest ni.. :(

sebenarnya iza dan korang boleh pilih antara list di bawah ni :


>blog comel late

-blog handsome

>blog sweet

-blog awesome

>blog cool

-blog PMR..SPM candid


dan iza pilih blog sweet..wahhh!! sweet ke?? iza rasa sweet la.kalau korang rasa blog iza tak sweet suka hati korang la iza TAK KISAH langsung..tapi cik kacak kena cakap sweet ok!! (yukss)!!hahaha..


ok jadi iza tagkan contest ni kat kawan iza yang BERTUAH..wahh!! bertuah tau!!jangan main-main..haha




so..kepada yang telah ditag oleh iza jom la join sekali contest yang best lagi gempak ni kan.. :)


~entry mau tutup

Wednesday, June 8, 2011

Geng blog

Views
Assalamualaikum.. demam ber"blogger" makin meningkat nampaknya..haha!
sekarang pun dah banyak dah laman untuk jadi geng2 blogger..kat facebook pun lebih dari 2 laman geng blog..bagus lah kepada siapa yang mencipta tu..sekurang-kurangnya boleh tambah kenalan selain nak memenuhkan tempat followers koang kan..termasuk yang tengah menaip ni lah..

budak-budak tingkatan satu..dua pun dah pandai berblogging2 ni..dulu sebelum iza buat blog ni iza fikir blog ni hanya untuk orang yang dah kerja..hanya untuk kongsi resepi..dan hanya untuk jual beli secara tak langsung tapi lepas iza jumpa blog someone ni iza rasa ada baiknya berblogging ni dan salama mana yang iza fikir ni semuanya tak betul so dari situ lah iza terfikir nak buat blog..

dan bila iza dah terjebak dalam "dunia" blog ni makin hari iza makin ketagih..rasa macam kalau ada something yang nak diluahkan disini lah tempat yang paling sesuai walaupun iza tahu semua orang boleh baca tapi iza tak kisah..kan lagi baik berkongsi masalah dari pendamkan..rite? haha...ok blog yang iza cakap tadi ialah blg irine nadia marcello..blog dia lah ang membuatkan iza tertarik sampai terciptanya blog ni..

back to the topic.. iza dah terjebak dengan geng2 blogger sejak iza terjumpa "kami si blogger"..sejak tu lah iza makin ramai kenalan dan makin ramai lah followers iza..tenkiu korang muuuuuahhh!!..yuksss (hahaha)!
tak kisah lah berapa ramai pun followers kita dan berapa banyak pun geng2 blogger yang korang join tapi kalau blog korang hampeh pun tak guna jugak rite??hahha!!

~entry mau tutup

Thursday, May 19, 2011

secomel mia ♥

Views
Assalamualaikum.. pernah tak korang ternampak atau terlihat budak-budak yang sangat-sangat comel..pernah kan??jangan nak tipu la..haha!! ok ni salah satu budak yang tersangat comel mia sara nasuha..sedapnyee nama dia kan tapi mia ni dalam family dia dikenali sebagai amani..sebab apa tu iza kurang pasti lah..

ni serba sedikit pasal mia yang iza tahu


full name:Mia sara nasuha bt.muhammad ridhuan
birth date: 30 sept 2005 (maknanya tahun ni mia 6 tahun)!!
pertma kali mia ceburi dalam bidang ni pada tahun 2008
iklan:bank islam,soflan,astro beyond.TM,sustergen and celcom


untung mia ni kan kecik2 lag dah jadi artis..dah la comel belakon pun pandai.iza suka mia berlakon sebab iza suka tengok gelagat dia..so cute!!..yang lagi wat iza rasa wow!! bila si mia ni dapat ibu angkat yang sama-sama natural beauty..yang suma orang tahu dan kenal. ibu angkat mia is lisa suruhani..wow!! jelez sangat kat mia ni..hehe :)



mia wif ibu angkatnye..




alooo..mia manjanye dgn lisa <3








gambar mia masa umo 2 tahun..tersangat-sangat comel!!









hope 1 day mia akan success dalam bidang ni... luv alot si mia ni!! haha


~entry mau tutup








Tabung Masa Hadapan




Hak Milik Fathira si Gadis Ungu