Followers

Saturday, December 29, 2012

Easy thing but difficult to do

Views
Assalamualaikum


Semangat! berkobar-kobar aku nak update entry kali ni. Anda tahu kenapa? alaaaaa ayat clise gila! mestilah tak tahu ye dak? Entah. Aku pun tak tahu kenapa aku rasa semangat semacam malam ni. Ehhhhh boleh gitu? *flip shawl* *eye blinking*

As usual, i'm always thinking something yang aku rasa umpphh! aku je kot yang rasa umpphh korang tak kot. err.. k pasrah -.-"
Firstly when you see and read my entry title what did you think about my title? What the easy things that come in your brain? pehhh ayat aku!kahkahkah. rosak pronouns aku. Lol. I'm a muslim. I'm born as a muslim. Alhamdulillah. Syukur. I'm proud to be a muslim. And you? if you are muslim too so it is possible for you to know what is going to be easy in Islam. Right? Allah is All Just and Allah never troublesome creatures like us. The easy things in islam is Solat. Actually banyak lagi perkara yang senang dalam islam ni antaranya adalah solat. Solat adalah tiang agama. When i was in school my ustazah always said "Jika rumah anda tiada tiang apa yang akan berlaku? pasti akan roboh bukan?" sound like that. Let's imagine. It is my ustazah true or false? Of course true! 

Solat is a very common thing and simple. Hanya memerlukan 5 minit untuk menyahut seruan ilahi. Kiranya kalau betul-betul khusyuk 5 minit and above lah kalau tak 3 minit je dah siap solat. Semasa kita didalam kandungan lagi sebenarnya kita telah berjanji kepada Allah S.W.T yang kita akan tunaikan segala suruhan-Nya dan tinggalkan segala larangan-Nya jadi sebab tulah kita ada di atas muka bumi ini. The question is adakah kita tunai segala janji kita terhadap Allah? Tepuk dada tanya hati. Disini aku nak bagitahu bahawasanya entri kali ini untuk aku juga. Kita sama-sama toleh kebelakang dan perbetulkan apa yang salah sebelum tahun baru tiba. Am i right? :D
Aku pernah terbaca satu petikan yang menyatakan " kalau buah hati telefon cepat je kita angkat tetapi kalau panggilan itu dari Allah ada je alasan untuk kita lengah-lengahkannya" sound like that lahh

I'm sure that you also listed and me also. Astagfirullah. Ok let see. Imagine. If pakwe/makwe uolls call or massage or bbm or whatsapp and uolls do not reply her/his call what will happen? of couse your "buah hati" will get angry and marah-marah korang sebab lambat angkat / balas panggilan dia dan sekarang bayangkan pula jika korang lambat jawab panggilan dari Yang Maha Esa. What will happen? Astagfirullah. I know everyone want be the best and want be a good muslim. Me also. But! are we entitled to be like that? Tepuk dada tanya hati. An easy things but difficult to do. Ehh! wait. It's difficult? i think no. It's not difficult actually. Difficult if you always make a reasons to lengah-lengahkan solat atau nak ponteng solat tapi senang bagi mereka yang sentiasa tunaikan suruhan-Nya. 
Beginilah, kita dijadikan oleh Allah melalui perantaraan ibu dan bapa kita jadi nak tak nak, malas atau rajin kita Wajib ikut segala suruhan-Nya. Tak susah pun hanya kita sahaja yang buat solat itu susah. Tepuk dada tanya hati.

P/S: 1- Allah tak pernah lupakan kita tapi kita yang sering lupakan Allah
        2- Allah sentiasa disisi kita dan kita tak pernah kesepian hanya kita sahaja yang buat diri kita sunyi.




Thursday, December 27, 2012

Thinking again :D

Views
Assalamualaikum


Holla ! i'm back guyssz. Have you miss me? yes? aaaaa so sweet. Lol. Imaginasi telah menguasai diriku. How yours holidays?ok or k.o? please jawab dalam hati sahaja ye. Hari ini adalah hari jumaat, dan seperti korang semua tahu hari ni juga adalah hari jumaat yang terakhir buat tahun 2012. Like seriously? fuhh. today is the last friday uolls. Pagi-pagi lagi aku buka twitter yang tak pernah nak sunyi dari tweet-tweet si tegar twitter dan kebanyakkannya tweet benda/perkara yang sama




See. How many tweet from them and all tweet seems to be similar. Include me. Yes! i'm also tweet like them. Kahkahkah. It is funny? No right? err.. ok continue! Sebenarnya bukan perkara ini yang aku nak katakan. Aku cuma terfikir dan ini bukan perkara disengajakan oleh diriku sendiri kerana apa kerana aku "TERRRRR" .
What's i think? now i will explain. Actually i'm confused with some of teens out there. Some of them  are very easy to forget the things that annoys their own. Example! break up with their own couple. Their will take paling lama pun seminggu atau dua minggu untuk berkurung dalam bilik dan mogok lapar, mogok mandi dan segala jenis mogok akan dilaksanakan. Just a week or more. Then they will find another guys/girls.  Like easy right? Today you declare he/she will be your "sweetheart", "b and baby"  and a month or more you break up with your "sweetheart" and find another person. hmm.. now what are you thinking? 


First love. Kau sayang dia dan kalau boleh kau nak bagitahu satu dunia yang kau adalah orang yang paling bahagia. Everyday, every second and every minute you will update about your "baby" about your "bieee" and about your "sweetheart", once you fight with your "sayang" you will cry, cry, cry and cry . Bila penat menangis of course lah berhenti menangis right? dan tak sampai sebulan kau dah ada pasangan baru dan kau ulangi perkara yang sama. Sayang dia. Sangat-sangat. only he/she in your heart. Like a sinetron. Many drama. Ehem! please don't be emotional. I'm just share what i thinking now. I'm just confused. You know what, semua yang korang rasa adalah anugerah dari Allah sama juga apa yang aku rasa dan bila Allah telah beri kesempatan kepada kita untuk merasai perasaan itu apa yang perlu kita lakukan? Yes, for sure syukur. Lepas tu? hey guys/girls please stop playing or do experiment with your patner's feelings. ehhhh wait ! why i'm being emotional? why fathira? hahaha. 
Sorry there. Emosi menguasai diri. Jadi aku berhenti disini sahaja sehingga berjumpa lagi di malam tahun baru. InshaAllah



P/S: Kawan aku sedang bahagia dan aku doakan kebahagian kau kawan termasuk yang sedang dan telah membaca entri kali ini. Happiness wil everlasting. InshaAllah

Friday, December 14, 2012

Tempat baru.Kawan baru. Kehidupan baru

Views
Assalamualaikum

Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. As all of you know now i've become a student. A IPT student. Syukur. Sebelum ni pun memang dah pasang niat nak belajar  even i not be able to study at Universiti at least dapat tawaran poli pun dah alhamdulillah. Kehidupan baru. Yes! i need to start my new life. Sebelum ni bangun tidur nampak adik-adik nampak mama nampak abah tapi bermula pada 7.12.2012  tiada lagi semua itu. I need to be independent. When i wake up in the morning the first people that i see is my roommate and my new "bilik". Semua itu pertama kali. 
Mungkin yang pernah tinggal dekat asrama dah biasa dengan semua itu tapi bagi aku itu semua pengalaman yang baru. Biasalah mula-mula mesti ada perasaan malu, segan, tersipu-sipu dan yang sewaktu dengannya wujud but i must go through. The best feelings ever bila aku kena tanya nama  sorang-sorang sebab kalau tak buat sampai bila nak senyap memanjang kan kan kan dan soalan aku tetap sama 


Siapa nama? 
duduk blok apa?
aras berapa?
amik kos apa?

Seriously that was awkward. Lagi pun nak tak lepas ni pun memang aku kena hadapi semua tu belajar selama 2 tahun setengah dan tinggal bersama "keluarga baru." Tipulah if i said i had changes 360 degrees, i'm still same, still with my shy and introverted. Ahaks !
Jarang bercakap itu perkara biasa bagi aku. Orang tegur baru aku bercakap orang tak tegur aku diam dan bila orang tu tak tak tegur-tegur baru aku tegur dia. Hakhakhak. 
I just hope everything will go smoothly sampai sem 6. Please pray for me. Bangun pagi aku MESTI dan  KENA motivasikan diri aku supaya tak mudah terikut-ikut dengan budaya negatif and i really hope my du'a will allowed by Allah. Insyallah



P/S: Finish read my entry? what you feel? bored? hahahaha.

Friday, December 7, 2012

Kenapa sayang? kenapa cinta?

Views
Assalamualaikum


Aku kalau tengah bosan memang suka fikir perkara yang tak penting dan tak perlu difikirkan tapi nak buat macam mana dah itu yang aku suka fikir. Err.. mesti korang weng weng kan tak faham apa yang aku nakkkk sampaikan ni kan? Relax please. I'll explain one by one as i was able.Hakhakhak
Ok  like today, a day i spend time in front of the television. Tengah layan ulangan cerita Dalam Hati ada Taman tuuuu aku terfikir dari mana asalnya cinta dan sayang. Can uolls understand? I means dari mana datang perkataan tu. Cinta dan Sayang. Who first introduced the word? When? Why? ahh semua yang berkaintan dengan tanda soal lah. 


 Kenapa kalau orang sedang dilamun cinta pandai bermadah pujangga? Dia macam automatically when you fall in love you will be intelligent. You know how to write poetry related to the heart and emotions and all the word is emotional. Pernah tak korang alami cinta? K tipu kalau ada yang cakap "Tak pernahhhhhhhh" yang masa sekolah duk berkepit 24 hours tu menda? Cinta monyet konon. puihh! monyet sangat. ahaks! Lol. Jap! aku masih berfikir lagi dari mana datangnya perkataan SAYANG tu. kenapa sayang? kenapa tak suyung atau salang? Haha. Suyung? awkward ok ! dan bila cinta atau sayang mesti orang yang sedang alami cinta tu akan lukis gambar di bawah

pink shiotttt

Satu lagi soalan bermain dalam fikiran aku. Kenapa sayang dan cinta perlu ditafsirkan dengan gambar di atas? kenapa tak gambar tiga segi ke gambar petak ke kan. Why must love? whyyyyyyy? please tell me why? *menjerit*. Nampak tak? semua yang aku fikir semuanya tak penting pun tapi tulah. Ehem! siapa yang ada jawapan untuk setiap soalan aku? please give me a answer. i need it. Need sangatttt! *tangan dibahu mata keatas*.



So, that all kot. Pening dah otak aku ni asyik berfikir je. Lain kali kalau aku berfikir yang gempak lagi aku akan update oksss. bye!


P/S: please take care of your honor teens !


Wednesday, December 5, 2012

She's muslim. Be a true muslim

Views
Assalamualaikum



Guess what? Semalam sebelum tidur aku terfikir nak update blog lagi dan automatically I thought MARIA ELENA. Ahaks! Lol. Aku kagum dengan dia. Kerana apa? Sebab aku rasa dia seorang yang mempunyai ciri-ciri muslim sejati. Err.. can i use that words? K confius. Aku bukan nak menulis mengenai Maria elena  sebab aku pun tak  kenal dia i mean i know her from magazines, blog and youtube that's all but i'm not close to her dan dia pun tak kenal aku cuma  apa yang aku nak sampaikan adalah menjadi muslim yang betul-betul ikut dan turut perintah Allah s.w.t.
Ok! aku seorang gadis yang beragama islam dan aku memakai hijab. As you all know Allah memang menyuruh kita as a muslim and a woman/ girls wear a hijab dan bila aku tengok maria elana tak kiralah dekat majalah atau youtube aku suka cara dia.Cara pemakaian dia tak membantutkan kerja harian dia.

Apabila kita memakai hijab tak semestinya aktiviti harian kita akan tersekat dan hijab bukan alasan untuk kita tak berjaya macam orang lain.Sekarang pun ramai yang dah memakai tudung and alhamdulillah for the migration.You know what rezeki ada dimana-mana dan rezeki adalah kurniaan Allah. Jadi kalau rezeki itu untuk kita tak akan ada siapa yang dapat halang. Insyallah.
Bukan hanya berhijab sahaja banyak lagi perkara yang perlu dititikberatkan macam solat, adab, cara bermakaian dll. 




Islam adalah agama yang indah dan kita yang dilahirkan sebagai islam perlu menjadi seorang yang indah baik dari cara berpakaian atau dari adab kita sendiri. Sebagai contoh fesyen. As you all know a lot of fashion in Malaysia. Every month sure there will be the latest fashion in the market. So, sebagai seorang muslim perlu bijak menggayakan fesyen tersebut. Jangan terlalu ketat, jangan terlalu jarang dan jangan terlalu pendek. Itu semua perlu dititiberatkan kerana rata-rata orang di Malaysia sangat suka menilai seseorang dari luaran. Kiranya itu perkara normal. Perkataan islam sendiri bukan hadir hanya dari mulut ianya perlu hadir dari hati seseorang. Apabila kita mengaku kita dilahirkan dari agama islam dan kita bangga menjadi seorang islam seharusnya perkara-perkara yang PERLU kita buat sebagai orang islam kita KENA buat.Islam juga bukan agama yang rumit. Misalnya, korang bercinta pasti korang nak pasangan korang mencintai korang juga kan? So, if you love you must love sincerely sama juga dengan islam. 




So, please DO IT ! DO all command from Allah. DO with sincerely and lillahi ta'ala. I'm sure if you do all command from Allah you will feel calm. Insyallah. Be a true muslim for youself  and the advantages you life will be blessed. Insyallah.


P/S: Sorry if there a mistakes. I'm just share what i feel right now.Hope you will accepted my bebelan. hikhik

My thoughts,my rights

Views
Assalamualaikum

Hai uolls. Apa yang mengundang aku untuk meng-update blog? well mood menaip dah tiba so i was served my feelings. ahaks! Dah tak buat apa ni kan jadi baiklah aku berbakti dekat blog aku ni dengan sedikit entry baru. As you all know hari-hari aku dekat JB ni dah hampir berkurang jadi tak perlulah aku nak ulang banyak-banyak kali macam aku sorang je yang pergi menuntut ilmu ye dak? Aku sendiri pun kadang rasa "Eeeeuuu! annoying-nyaaa fathigha ni". Again,  Ahaks! 

Jadi biar aku bagitahu korang semua apa sebenarnya motif aku menaip ni. Ehem ! actually i want recalls moments sepanjang tahun ni. Ahaks! 
Awal bulan 2012 i feel that my live totally boring.Again! TOTALLY boringgg~~.  Because what? because of you... Lol. Ulang soalan. Because what? yelah mana tak bosannya 24/7 duduk dekat rumah and everyday i repeat the samething you know? ohh i know you don't know so that why i tell you lahhhh. Dalam masa 4 or 5 bulan gitu lah aku dapat tawaran sambung belajar di tingkatan 6. Haha. ayat tak boleh blah. So, i again assumed the title as "student". Student tanpa rela uolls. Memang dari form 5 aku kalau boleh tak nak pergi sekolah balik habis nak buat macam manakan tawaran itu je yang aku dapat nak tak nak daftar lah juga dengan hati yang masih ingin belajar plus tanpa rela. Imagine what i feel. It's was sick! tapi sekejap jelah seminggu dua minggu pastu perasaan tu dah ok balik. Dah jadi kanak-kanak riang. Lol


Tak sampai 2 bulan macam tu bila aku duk melayari internet aku pergilah check polytechnic result and yes! i get it. Tapi masa tu rasa sayang nak tinggalkan sekolah tu dah ada sebab budak-budak dekat sekolah aku tu pun semuanya awesome belaka jadi haruslah  perasaan sedih lagi memilukan itu hadir. Mama pun suruh aku fikir mana yang terbaik untuk aku sebab pelajaran ni adalah kehidupan aku. Jadi fikir punya fikir samapi naik stress jugalah time tu aku pilih politeknik. Ye. politeknik jekkss. Lol
Mulalah bibit-bibit kesedihan itu setelah aku hantar surat berhenti sekolah jadi aku kembali memegang gelaran "suri rumah". So, what can you imagine about my life? Ahh toksah nak imagine bagai lah. boring uolls. 


Aku ni pun jenis yang duduk rumah 24 hours, do not go out with friend,enjoy sana enjoy sini  huhahuha. Always at home. Bila buka twitter akan nampak aku berlegar-legar dekat TL almost sepanjang hari jugalah pastu buka facebook dan bila aku dah duduk rumah nafsu membebel semakin menjadi-jadi macam mak-mak lagaknya yang selalu jadi mangsa bebelan aku adalah adik-adik aku. Harharhar. Pity youuu. Bukan adik-adik aku je aku membebel dekat twitter pun sama. Membebel tanpa arah tuju kadang-kadang jelah ada arah tuju. Ahaks! .Habis aku ni bukannya twitfamous uolls haruslah membebel sesorangkannn. Lol. 
Apa yang aku membebel pun ikut suka hati aku je . Kalau rasa "nak tweet blablabla lahh so i will tweet that" sometimes i feel "ohh i want tweet vlavlavla so i tweet that and again again and again" 


So, after you read my entry what  get? Harharhar. Do you get some knowledge or nothing? Aku rasa tak dapat apa-apa kot. Ohh well ini hanya expression from my heart tak ada kaitan dengan yang bermusuh dengan aku atau pun dengan si stalker. Lol again!. kbai kbai kbai. :D

Sunday, December 2, 2012

Politeknik punya pasal

Views
Assalamualaikum

A tiring Sunday. Bangun saja dari tidur terus capai tuala dan singgah ke dapur untuk melihat menu sarapan hari ini. Haa kemain lagi kan dengan tahi mata segenggam dengan sisa-sisa air liur yang dah basi di tepi bibir terus nak makan. Ehh tak I am not a pollute. Half and hour getting, my stomach was to be filled. Meraung-raung nak minta diisi dari dalam bilik air lagi. Haih ! biasa lah tu. 
Dah siap makan  ajak abah pergi check up fo settle down my polytechnic form. Dalam perjalanan nak ke klinik abah singgah dekat mydin. Dalam hati "Mydin pun mydinlah  dapat beli barang pun syok juga ni". Lol. Surely I love to spend my mama's money. Abah's money? err.. itu gerun sikitlah. Apa je yang aku beli tuala, shampoo, sabun, ubat gigi, berus gigi. Ahh semua yang berkaitan dengan keperluan mandian aku lahh. Bila dah siap ambil barang yang aku rasa "perlu" bawa nanti terus aku  pergi dekat mama dan serta-merta mama jeling aku. Err.. fear a that time andddd immediately aku bersuara " tak pe pakai duit tira" *nama panggilan dekat rumah*


Habis belanja dekat mydin, mama ajak pergi food court pulak katanya ada makanan yang sedap yang aku kena cuba. K ini aku suka. Cari tempat duduk dan tunggu mama order makanan yang "perlu aku cuba" tu. Dalam masa kurang 15 minit mama bawa satu dulang yang terdapat laksa penang disitu. Woo laksa penang kotttt. Seriously, eat my second hobby after shopping.


Mama tak habislahh
takpelah nanti bungkus bawa balik.Kau tu bukannya boleh percaya sangat
eh? kenapa?
Nanti sampai rumah kau lapar

In the same time abah datang bawa nasi ayam, lidah aku dah kecur dah tengok nasi tengok ayam tengok nasi ayam. Ahh tapi aku diamkan je. 

Bang, along tak habis
*abah jeling dekat aku* Habiskan!

Dengan hati yang bercampur-baur tak tahu nak kata apa lagi terus ambil pinggan laksa tu terus makan dan makan  sambil kepala tunduk tenung kuah laksa tu. Sakit pulak hati kita tengok laksa tuu. haih!
Siap makan segala bagai misi diteruskan pergi klinik pula. Sampai klinik turun dari kereta dengan wajah yang ayu dan walking with confidence while heading to the clinic door. Open the door with salaam. Act, aku memang dah terbiasa kalau buka pintu mesti beri salam even kalau aku pergi 7eleven pun buka je pintu 7E tu dengan tak sengaja aku akan beri salam. 

Kak doktor ada?
Ada *senyum*
Saya nak buat pengesahan untuk  belajarlah
Meh sini tengok borang dia
*hulur borang*
Alamak kat sini tak buat x-ray lah dik cuba klinik atau hospital lain lah ye
Ohh ok.Terima kasih ye.*senyum*

Kelihatan mama yang baru nak keluar dari kereta mungkin nak pergi kedai runcit terus masuk balik dalam kereta. Difficult it is to do authentication  with a doctor. Act, I do not like to delay sebab jika sesuatu perkara tu dilengah-lengahkan memang aku tak akan pandang lagi lahh. So, zuhur pun dah masuk jadi aku balik rumah untuk solat dulu. Selesai solat abah suruh telefon semua klinik yang dia tahu semata-mata nak buat pengesahan tadi. Dengan bantuan mama gigih jugalah mama telefon satu-satu klinik dan at last dapat juga satu klinik yang boleh buat pengesahan untuk belajar. Terus abah start enjen kereta pergi klinik tu.Tenacious-nya abah dan mama aku.Thanks mama abah for the help. 

Sampai klinik daftar nama dekat kaunter duduk dekat kerusi menunggu lebih kurang 5 minit nurse paggil. Siap buat pengesahan bagai terus balik rumah. Ehhh tak tak. Tak balik rumah terus, kerana perut buat hal lagi minta diisi jadi abah terpaksa singgah restoran. k not sure lah terpaksa ke tidak kan. Memandangkan perut aku yang gedik nak makan dan tekak minta nak telan makanan lagi jadi sebab tu lah abah singgah restoran demi anaknya.Wahh gituhh! kemain. Dengan rasa tak sedap hati jadi aku hanya order nasi goreng kampung je,
.

Sedap long?
Sedap *kunyah nasi*
Memanglah sedap laparkannn

K aku tak tahu itu ayat sindiran atau apa. Difficulty is also struggling with this feeling.This all because "gediks" stomach. Habis makan terus balik dan tidur.Honestly, half-hearted and feeling already in Melaka. Nasib lah ada kawan ada sepupu dekat sana ada juga peneman. hikhik



Thursday, November 29, 2012

Kembali memegang status sebagai PELAJAR

Views
Assalamualaikum

As usual lama gilaaaaaaa aku tak update entry baru. Al-maklumlah bila  jari nak sangat menarik di lantai keyboard tapi tuan empunya blog pula yang malas nak rangka ayat yang menarik tertarik debommm bagai. Today armed with a strong determination aku tekad untuk update blog aku  tak kiralah apa pun yang akan berlaku aku kena dan mesti update. Haaa kemain lagi aku kann macam lah ramai yang nak baca blog aku. Ahh ada aku kisah?. 

Pejam celik pejam celik waktu berputar tanpa henti akhirnya masa itu akan tiba juga. Entahlah aku rasa macam "awat cepat sangatttt." Seriously, i'm not satisfied aku nak bermalas-malasan di rumah lagi, tapi yelah percaya atau tidak aku kena juga percaya. Lagi seminggu je lagi aku duduk dekat rumah, lagi seminggu je lagi aku tinggal dekat JB yang awesome ni. Haha. Ayat tak boleh blah macam tak balik rumah langsung dah bunyinya. Lol.
Sebenarnya kalau nak diikutkan betul-betul  I was present on 17th December for new student registration tapi entah kenapa minggu lepas aku dapat surat dari politeknik dan menyatakan yang tarikh pendaftaran dipercepatkan. So, apa lagi kelam-kabut jugalah sebab aku langsung tak prepare apa-apa.Minggu ni baru nak beli itu beli ini, siapkan borang politeknik. Alhamdulillah semuanya hampir sempurna. 

Actually my mama very excited because I am the eldest daughter jadinya bila aku shopping barang untuk bawa ke poli  mama lah yang pilihkan itu dan ini. Kadang rasa macam "ni aku ke mama yang nak pergi poli" sebab yang excited gila sebenarnya mama. Nak kata aku tak gembira tak juga of cause i'm happy setidak-tidaknya masuk politeknik pun bukannya teruk sangat kan? At least kita masih ada rasa nak belajar lagi itu dah memadai bagi aku. Nak kata aku sedih there are also the feeling that. Seriously, aku tak pernah berpisah dengan family selama ini walaupun orang kata pejam celik pejam celik nanti habis juga 3 tahun tu tapi yelah aku ni boleh dikategorikan dalam kalangan "anak manja" jugak lah. HAHA. k muntah !

 So, to those studying in polytechnics see you later ok . Hikhikhik

Saturday, November 17, 2012

Sehari. Hari sabtu

Views
Assalamualaikum

Entah kenapa hari ni aku rasa mengantuk sangat. Mungkin sebab semalam tidur lambat. Mana tak lambatnya semalam lepas tengok Maharaja Lawak Mega kena temankan adik main game sampai pukul 2pagi lepas tu pujuk dia suruh tidur dia merengek nak tengok kartun pula dan akhirnya aku tidur pukul 4 pagi. Haaa ! hamikk kau. Lagi sejam lebih masuk subuh. Pagi tadi bangun pukul 8 kemas-kemas dapur.Tengok adik-adik tak bangun lagi. Penat mungkin. Kepenatan yang dibuat sendiri. Boleh gitu? haha

Tengah hari dalam pukul 11 lepas breakfast ajak adik perempuan aku keluar. Haa la nak ajak kawan semuanya sibuk. Ada yang dah mula kerja balik. Nasib aku ada adik perempuan. Adalah juga peneman dikala sunyi. K muntah. Selalu bergaduh ada lah bila dah sunyi baru buat baik dengan dia. Biasalah adik-beradik. Bagi aku biasalah tak tahulah korang.hahaks!. Suruh abah hantar aku dengan adik aku dekat Menara Pelangi sebab nak pergi popular. Nak beli novel. Gian aku dah tahap maksimum dah lama sangat tak baca novel. Rasanya dah sebulan lebih kot tak baca novel. Sampai Menara Pelangi terus naik tingkat 5 berjalan menuju ke Popular depan popular tu ada Yun Nam Hair care untuk mereka yang mengalami masalah yang berkaitan dengan rambut. Hamik kau ! detail aku bagi. Langkah je masuk popular mata hampir juling. Mana tak juling novel banyak ya amat.

Tangan pantas ambil novel dan baca sinopsis. K novel ni tak best. Ambil lagi. Ni best. Ambil lagi. Ni kurenggg. Ambil lagi. Macam best. Ambil lagi. Ni pun best. Eh jap ! yang mana aku nak beli ni? timbul satu masalah. Masalah untuk memilih novel yang terbaik. Aku yang sedang dilanda masalah memilih novel akhirnya duduk atas lantai letak semua buku yang dirasakan "agak best" pastu nyanyi " ulat bulu panjat seluar siapa dulu yang keluar." Lol. Aku tipu.
Adik aku yang dari tadi sibuk dengan majalah e-pop  datang dekat aku lepas tu buat suara konon manja. Minta aku duit sebab dia lupa bawa duit. k pasrah. Seketika aku berfikir sejak bila adik aku minat k-pop ni? sejak bila dia baca e-pop ni? Eeee ! sakitnya hati.

Belek punya belek sinopsis setiap novel yang ada dekat situ akhirnya aku kena kuatkan hati untuk pilih dan bayar. Dapat 3 buah novel. Jadilah untuk stok bulan november ni. Pergi dekat kaunter pembayaran sambil jalan tunduk mengadap lantai. Memandangkan hari ni hari sabtu jadi NO PLASTIC BAGS. Kenapa aku boleh lupa hari ni hari sabtu? kenapa? Sudahnya kena pegang novel,novel dan novel yang telah dibayar.Menuju kembali ke arah rak buku. Belek majalah yang pekerja popular tu bagi . Tengok halaman novel paling laris. Serta-merta ayat yang keluar dari mulut aku "kenapa aku tak pergi tengok novel yang laris? mana dia letak novel-novel ni? ." Satu penyesalan berlaku.Belek novel yang telah dibeli, baca sinopsis balik dan entah kenapa aku boleh pula teringat amalina. Mana tak ingat tengah khusuk baca sinopsis dari satu novel yang aku beli ada pula ayat yang aku rasa sinonim dengan amalina.

Prinsip Farid: Kutuk-mengutuk dan marah-marah itu cara dia mengurat dan mengeratkan ikatan dengan fatin yang dirasakan tidak secantik mana cuma gadis itu comel di pandangan mata.


Serius sama macam masalah kau amalina !.  Tengok jam dah pukul 1.30 tengah hari. Panggil adik ajak dia makan dan tempat yang dituju adalah di mcd. Kenapa entah nak makan mcd padahal restoran banyak hati tetap pilih mcd. Lol. Menghabiskan masa dekat mcd dengan makan sambil online.Hampir pukul 2 petang telefon mama tanya dekat mana dan suruh mama ambil aku dan adik aku. Lagak seperti orang kaya. K biadap. haha.
 Balik rumah, mandi dan tidur. Kbai.

P/S: Ayat aku entah apa-apa sebab mengantuk. Maaf kalau tak suka.
 


Sunday, November 11, 2012

Usia Remaja

Views
Assalamualaikum

Aku yang nak update entry kali ni rasa macam teragak-agak nak taip. Kenapa? . Entah. Eh boleh gitu?. Aku duk baca tajuk entry aku ulang-ulang kali sampai penat.Rasa macam serius sangat lah pulak tajuk kali ni. Eh tak tak aku dah rasa macam doktor lah pulak. Baiklah hari ni kita akan membincangkan mengenai usia dan pemikiran bla bla bla. K sudah cukup sudah. Sudah sampai disini saja. Lol -.-"

Baiklah jangan tension-tension cer tenangkan fikiran korang dengan membaca blog fathira yang tak berapa nak gah sangat ni. Ok ! aku ni suka berangan, suka berfikir perkara yang kadang orang tak fikir tapi aku fikir jadi nak dijadikan cerita sedang aku bertwitter dan berfacebook aku terfikir mengenai usia remaja. Perkara ni sebenarnya ada kaitannya dengan semua remaja. Ahh klise nyeee ayat aku.

Macam usia aku sekarang sekitar 13-18 tahun. Err... berapakah umurku? kehkehkeh. Kebiasaannya usia macam ni dah mula gatal dah mula menggedik dah mula poyo terlebih dah mula jatuh hati dekat orang ni, orang tu, orang sana, orang sini. Itu normal yang tak normal bila seseorang tu tiada perasaan suka atau minat pada seseorang yang berlainan jantina.Pada usia sebegini juga hati dah mula tumbuh bunga, dalam hati dah mula ada taman dan dah mula kecewa pada si dia. Puii mengalah ceritera cinta. Mungkin sekarang pada usia yang muda yang masih memegang tittle "REMAJA" hati mudah tersentuh.Cakap sikit terasa, cakap sikit gaduh, cakap sikit merajuk dan kebiasaanya zaman remaja ini adalah zaman dimana penuh pancaroba,onak dan duri yang harus si remaja itu harungi. Wuu ayattttt !

Tapi yang sebenarnya apa yang si remaja itu rasa semuanya perasaan. Perasaan yang mengawal hati dan akal pemikiran sampaikan kadangkala diri sendiri pun tak pandai nak bezakan yang mana yang baik yang mana yang buruk. Mak aku selalu kata nak jaga anak remaja ni lagi susah dari jaga bayi dan aku akuinya. Memang. Kadang orang tegur untuk kebaikkan pun disalah ertikan. Kadang mak ayah tak bagi keluar rumah pun dianggap diri dikongkong.Sebenarnya semua yang orang tua kita buat semuanya untuk kebaikan anak-anak dia. Mak aku penah pesan "Kau nak buat apapun tolong ingat Allah lepastu ingat mak ayah.Jaga maruah keluarga."
 "Along, biarlah apa orang nak kata mama kongkong kau ke apa ke biarkan asalkan anak mama tak jadi songsang,tak rosak." Before it maybe I cannot accept but now when I think about it were right too. Actually simple je terapkan dalam diri whatever people say please think again perhaps in the words his/him rightly.Kalau ingat remaja mungkin ada yang akan kata " ohh ini zaman cinta". It's totally wrong actually.Banyak lagi yang boleh difikirkan selain "cinta." Lagipun tak comfirm pun yang si dia tu akan jadi your husband right?




Aku tak adalah nak kata yang aku ni "remaja alim" . Oh tak. Aku pun pernah buat salah pernah leka tapi pada bila aku muhasabah diri i feel that I've been a waste of time teenagers and is very detrimental to me.Kalau masa boleh diputar semula mungkin aku akan perbaiki segala kesalahan yang pernah aku buat. Tak payah memberontak, tak payah merungut nak itu nak ini dan mungkin ianya akan jadi something good for me. Ingat ! Korang pun jangan terlalu leka.Tak semstinya zaman remaja je apa-apa zaman pun. Behave yourself and me also.Hahahaks ! So what I have wrote I hope you will think again.Maybe this day my statement is correct kan kan kannn. Mana lah tahu. Lol -.-"




P/S: Maaf kalau ada kekurangan.Maaf entry panjang lebar sangatsangatsanagt. Entry ini juga untuk diri sendiri.Terima kasih :')

Thursday, November 8, 2012

Menaip mengikut firasat hati

Views
Assalamualaikum

Apa yang akan aku taip seketika nanti semuanya dari hati dan secara spontan tanpa aku rangka pendahuluan,isi dan penutup. Let's start now !. Wahh dah rasa macam main game race kereta lah pula. Ok be serious. Entah kenapa malam ni aku rasa bahagia sangat. Haipp ! bukan kerana dapat boyfriend baru atau apa tapi kebahagiaan yang aku rasa malam ni adalah kebahagiaan yang datang secara spontan. Hebat kan? Bahagia pun datang secara spontan. Well.

Aku sebenarnya dah lama tak tweet dengan shafiq a.k.a lesung pipit selalu aku tweet ikut suka suki hati aku je. Rasa nak taip something then i'll be typing without thinking about other people's feelings . Wuuu ! spontan spontan. Kadang perkara spontan tu yang menarik dan aku suka spontan. Suka rancangan spontan dekat astro warna tapi sekarang dah tak ada mungkin coming soon kot. K tiada kaitan. abaikan. Tadi duk sembang dengan amalina dekat ruang chatting sembang pasal cik monster pujaan hati dia aku ternampak status najiha. Najiha update blog ! and the title of the entry "The people araoud me." Just around her. Mula-mula bila nampak tajuk entry dia yang konon-konon gempak bagi aku rasa macam " what? just around her? habis aku macam mana :'(  ." Mula rasa dipinggirkan. Tapi bila jiha dah kata yang berkaitan dengan life dia aku terus buka blog dia scroll satu persatu gambar yang ada dan yes ! i also listed. Thanks friend. Jangan pernah lupa aku ok kawan. Ingat siku ingat aku. Mengapa? hanya najiha sahaja yang memahami. harharhar. 


 Ahh rindu saat ini

Lepas dah baca blog jiha i'm feeling touch. Cuma 5 minit je perasaan tu lepas tu ia pergi tanpa kuduga. Wuu ! ayatttt. Lepas tu aku mula terfikir nak buka blog amalina sebab aku rasa dah 5 hari tak buka blog dia. Baca entry dia dan hayati setiap bait-bait ayat yang ada disitu dannnn 


Bila aku baca apa yang tertera di blog dia perkara pertama yang terlintas "oh my god. Serious amalina rindu aku juga?" touching. Kedua yang terlintas di fikiran "kenapa dia ambil gambar ni? buruk shiot aku." 
Mungkin sebab-sebab yang sudah aku kemukakan ni buat aku rasa bahagia. Aku rasa kalau aku tak ada kawan macam kau orang aku tak akan rasa macam ni. kot. Terima kasih sekali lagi. 

P/S: Dulu masa sebelum kenal bila aku nampak kau secara auto aku akan kata "kau poyo" tapi poyo-poyo kau pun sekarang kau kawan aku. That's was sweet. *kenyit mata*


 

Wednesday, November 7, 2012

Untuk 5 hari

Views
Assalamualaikum

Yeahh i'm back. Sabtu lepas aku balik kampung. kbai. Ahh awkward-nyaaaaa.
Ye. seperti yang anda sudah ketahui sabtu lepas aku balik kampung halaman di mana aku amat merindui opah,atok,makcik,maklong,pakcik dan semuaaa yang mengenali diri ini. Ahad lepas opah dengan atok abah aku balik dari Makkah setelah sebulan selamat menunaikan haji. Alhamdulillah.
 When I send opah and atok abah near Kelana Jaya I was among those who could not hold back her tears and yes the same thing when I saw them out of the airport. Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah opah, atok selamat pergi dan pulang. 

Perancangan sebenar aku akan tunggu opah, atok dekat perak je tapi bila sepupu aku ajak ambil opah, atok dekat KLIA dan mama pun setuju that's why aku ikut ambil juga. Sepanjang aku berada di perak memang ramai lah yang ziarah opah, atok dan yang paling best bila opah, atok sibuk mengagih-agihkan barang yang sempat dia beli. Mama,maklong dengan makcik aku adalah orang yang paling excited sekali. Masa atok dekat makkah ada orang bagi atok al-quran dan al-quran tu atok bagi dekat aku katanya aku cucu yang paling jauh dengan dia jadi al-quran tu kira hadiah dari atok untuk aku. Subhanallah the quran is very beautiful. 

Sehari sebelum balik johor kami sibuk pakai inai. Ohh henna is one of my family's favorite so tak mustahil lah kalau aku dengan sepupu aku duk berebut nak pakai inai. Sekarang jari aku merah-merah angkara inai. Wahh salahkan inai pulak dahhh. Rasa lengkap jari ni dengan adanya inai dan cincin yang opah belikan untuk kami dari makkah.  Lawanyaaaaa. Puji jari sendiri. 
Ahh mulalah feeling-feeling nak kahwin bagai. Kehkehkeh hikhokkkk. 




Thursday, November 1, 2012

Still awake

Views
Assalamualaikum

Tengok jam. Pukul 3.12 pagi. Yes, pagi bukan petang dan fathira haiza  masih berjaga. Mengapa? ini bukan kerana aku baru lepas  putus cinta atau bukan kerana apa cuma mata ni still fresh. Waahhh ! fresh sangat kannnnn. Esok pagi tengok mata bengkak. Yes. aku suka !
Apa yang aku buat sampai pagi-pagi buta masih berjaga sampai tak reti tidur? itu yang korang nak tahu kann. Eh ada ke yang  nak tahu? k perasaan perasan dah terlebih. So what? *angkat kening*

Sebenarnya aku baru lepas tengok "Mad markets" . Alaaaa rancangan yang dihoskan oleh hanis zalikha yang vogue tuu. Tau kan? Saja je meroyan memalam ni nak tengok Mad Markets. Suka tengok kak hamis jalikha tu shopping. Aku yang tengok ni rasa macam "wooo bestnya diaaaaa" "nak juga shopping macam tuuuuu" " jealousnya akuuuu". Haha. Yelah cuba korang bayangkan JIKA korang diberi peluang untuk mengendalikan sebuah rancangan yang boleh bawa korang shopping serata dunia. Like crazy right? Ahh i want to also like you kak hanis. :/
Kira tadi aku khatamkan rancangan Mad Markets tu dan yes i finish all the episode. Well done fathira ! *tepuk tangan beramia-ramai* . Lepas khatamkan Mad Markets mata masih segar bugar dan sebab itulah aku update entry yang tak seberapa ni. Kalau difikirkan balik entry ni macam entry tak penting pun.

Hey ! brain was spainning so that why lah aku update blog. Dah ada idea kan walaupun idea aku yang hado. Lepas tengok Mad Markets timbul kembali semangat shopping tapi aku nak shopping dengan siapa? Keluar rumah pun jarang asyik terperap je dalam rumah 24 hours macam sardin yang terperap dalam tin macam tulah aku. Pengakuan jujur. Motif? tidak ketahui. Haha.
Ohh ya this saturday aku dah bertolak untuk pulang ke kampung halaman yang tercintahh. Tak sabar nak balik Perak, tak sabar nak jumpa adik sedara yang gila-gila tapi tak segila aku, tak sabar nak jumpa makcik pakcik aku yang weng-weng kalah weng-weng aku dan most important tak sabar nak jumpa opah dan atok abah aku . Yayyy ! Korang tahu tak? tak tahu kan? ye aku tahu korang tak tahu dan sebab tu aku nak bagitahu sebenarnya aku rasa macam sekejap je berada di zaman 2012 dan sekarang dah bulan november lagi sebulan je nak tunggu bulan disember lepas tu i gonna say "goodbye 2012"  "goodbye johor bahru" . Eh? kenapa "goodbye johor bahru?" ini kerana masa untuk aku kembali memegang tittle "Pelajar" hampir tiba. Perasaan aku seronok sebab nak menuntut ilmu lagi, sedih sebab kena berjauhan dengan family *saya kaklong yang manja ok* dan gementar sebab nak jumpa abang-abang senior. Eh? lol. tak tak. Gementar sebab sebab sebab... entah tak tahu sebab apa.


Ok sampai disini saja saya merapu. Aku dah rasa entry kali ni persis sardin dah semua aku duk sumbat. Hebat !. Yelah idea tengah mencurah-curahlah katakannnn. Akhir kata, terima kasih daun keladi intan payung sebab singgah blog saya *kelip-kelip mata macam retis fofular*





Tuesday, October 30, 2012

Kahwin muda

Views
Assalamualaikum

Yayy ! Fathira mula menggatal. Suka ni *menari cha cha*. Baiklah sila jangan salah faham aku bukannya menggatal atau apa cuma aku hanya nak berkongsi pendapat mengenai kahwin muda. Ye, aku tahu orang dulu-dulu kalau dah seusia aka dah kahwin dah takpun dah ada anak 2. Hebat !. Itu dulu. Dulu lain sekarang lain. Hey ! apanya yang lain. Look, married at a young age now is back into trend.Jadi mana yang lainnya? Baiklah seperti yang korang  tahu setiap apa yang berlaku pasti ada kebaikkan dan keburukkan sama juga dengan berkahwin dalam "usia yang muda."

Aku bagi contoh 



Ye ini Irine nadia marcello. Sila kawal mata anda jangan usha en.suami irine tu lama-lama . :)
Dan aku pun sebenarnya memang gemar lihat majalah yang berkaitan dengan perkahwinan tak kira lah pelamin ke, baju ke dah kata berkaitan dengan perkahwinan jadi itu dah jadi kesukaan aku sejak kecil lagi. Bila tengok majalah atau televisyen yang memaparkan mengenai perkahwinan mulalah hati ni berkobar-kobar nak kahwin. Eh?  tak tak. Masih fokus dengan pelajaran. Haha.
The match will surely come when the proper time, cuma tak tahu lah bila. Ahhh gatalnya aku ni. -.-"
Kalau nak diikutkan keluarga sebelah mama aku semuanya kahwin muda melainkan paklong aku sebab paklong tak nak kahwin konon tak percaya perempuan nasib opah pandai kenen-kenenkan dengan nurse(maklong) yang baik lagi penyayang. Haha. 
Mama? Ye. mama aku pun kahwin dalam usia yang muda. Berapa usianya? seusia aku sekarang. 18tahun. Tiba-tiba terlintas difikiran macam mana kalau aku kahwin pada usia aku 18 tahun. Ahh lingkup. Tak dapat bayangkan. Makcik , maksu aku pun kahwin dalam usia yang muda. 

Memang bila kita kahwin muda kita akan terselamat dari segala perkara negatif tapi yelah kalau umur 18 tahun kahwin lepastu 19tahun dapat anak. Err.. payah jugalah kalau si isteri atau suami tu masih berperwatakan kebudak-budakkan. Tanggungjawab lepas kahwin lagi. Besar woi. Jangan buat main dengan tanggungjawab.Mahu ada yang bercerai tanpa paksa. Nauzubillah.
Kalau ikutkan aku biarlah aku dapat segulung ijazah lepastu dah ada kerja ekonomi dah stabil and that time baru boleh fikir pasal pelamin,mak andam, baju kahwin, hantaran tu semua. Yes ! kegatalan aku mula terserlah. Kalau yang dah standby naik pelamin tu tak kira lah umur berapa lepasan spm ke, lepasan diploma ke atau sesiapa sahaja semoga perkahwinan yang didirikan itu tetap kukuh dan utuh sehingga keakhirnya. Dah rasa macam kena interview dengan wartawan melodi lepastu disuruh beri ucapan sepatah dua kata.Lol. 

P/S: Budak sekolah jangan nak menggatal. Duit topup pun mak yang bagi ada hati nak bercinta. Motif? tidak ketahui.

Bahagia milik kau

Views
Assalamualaikum

 Nota tangan : entries this time special for cik Amalina .

Orang lain tak boleh baca ke? hey ! mestilah bolehhhhhhhh. Tapi entry ni banyak berkaitan amalina lah .Siapa dia? of couse kawan aku .Takkan lah aku nak cerita pasal jiran sebelah rumah aku pulakkan? . Jadi amalina sila baca entry ni sampai noktah yang terakhir. Sekian.

Sejak dua menjak tiga menjak bermenjak-menjak ni aku selalu meluangkan masa yang sentiasa kosong dengan chatting di facebook *selalu ke?* dan orang yang selalu menghabiskan masa dengan aku ialah amalina. Wooo ! hebat. Thanks kawan kerana habiskan masa kau dengan aku selain  en.monster kau. Aku rasa tak perlulah aku print screen segala bukti yang menunjukkan kau selalu bersama aku di ruang chatting kan? Haha. -.-"
Selama kau jadi mak mandir yang rajin berkongsi cerita dengan aku jadi disini aku nak buat satu rumusan yang agak complicated tetapi sweet.
Biasalah perasaan manusia bila si gadis bertemu si teruna pasti akan ada perasaan yang dipanggil "suka" atau "minat" atau panggilan yang lebih mesra "jatuh hati". Aku sebagai manusia tak boleh menidakkan perasaan itu dan aku juga tak boleh marah bila kawan aku dah mula jatuh hati dekat kawan yang istimewa bagi dia. Apa yang boleh aku cakap disini aku hanya mendoakan yang terbaik untuk kawan-kawan aku dan semoga pilihan yang terbaik itu akan jadi satu nikmat yang dipanggil "kebahagiaan". Insyallah.

Bila mak mandir aku ni bercerita aku hanya tersenyum dan kadangkala ketawa sambil geleng-gelengkan kepala. Tanda aku suka !. Aku tahu amalina taknak kehilangan "kawan" dia lagi tapi entah kenapa aku nak sangat tengok kawan aku iaitu kau amalina  bersama berkongsi perasaan kau dekat si monster kau tu.Aku tak tahulah nak gelarkan ini cinta monyet atau apa tapi yelah perasaankan lagi-lagi perasaan yang boleh buat orang angau sampai datang migrain. Haha
Kadang gurauan itu adalah satu mesej untuk seseorang itu sampaikan apa yang tersurat di dalam hati dia.Kau kena faham apa yang cuba dia sampaikan tu. Jadi lepas ni sila selidik makna monster dan tuan puteri  bagi dia. Haha
Aku dah rasa macam aku buat rumusan untuk novel aku dah ni sebab cerita kau dengan dia mengalahkan novel cinta aku. Haih !
 Happiness will surely come but it's coming we do not know maybe it comes when you're crying or laughing. Aku hanya nak lihat kawan aku sentiasa tersenyum walaupun migrain menyakitkan kepala. Motif? tidak ketahui. Lol -.-

P/S: Do not expect very afraid you will get sick with disappointment


Monday, October 29, 2012

Rindu.Awak.Sangat.Kawan

Views
Assalamualaikum

Hey ! apa khabar semuanyaaaaaa. So how wajah baru? ok tak? ok lah kan *angkat kening*. Entah kenapa hari ni baik hati sangat aku duk usha-usha blog sendiri dan secara tiba-tiba aku rasa macam ada sesuatu yang membuatkan blog aku nampak suram sampaikan tuan empunya blog pun tak sudi nak lihat. Hey ! kalau aku tak sudi orang lain apa lagi ye dak?Aku nak touch up blog aku macam blog blogger-blogger yang femes tu  pun bukannya pandai sangat jadi apa yang mampu jelah aku buat dan kerana  kemampuaan aku itulah terhasilnya blog sebegini rupa. Woooo ! *angkat kolar baju*.

Jujur. Aku rindu kawan kawan kawan kawan dan kawan aku. Semua yang jadi kawan aku, aku rindu  *mengeluh*. Memandangkan aku dah lamaaaaaaaa tak sekolah dan dah lamaaaaaaaa tak memegang gelaran "pelajar sekolah" oleh itu aku amat merindui kawan-kawan aku. Boleh gitu? :D
Hari demi hari aku rasa macam aku berada di dalam dunia aku sendiri tanpa ada mereka yang aku rindui. K sila faham ayat aku. Apa yang cuba aku sampaikan disini ialah aku rasa... *mengeluh lagi* aku semakin jauh dengan kawan yang pernah ketawa sama-sama, kawan yang pernah menangis sama-sama. K tiba-tiba teringat lagu teman pengganti. Ehemm nyanyi sikit..

Ketawa bersama menangis bersama kubersumpah harap kita mati pun bersama..

itu kata malique dan ia itulah yang aku cuba maksudkan cuma part mati bersama tu tak lah. Aku masih nak hidup lama. Insyallah kalau diberi keizinan dari-Nya. Kawan yang sampai sekarang masih berada disisi *Disisi pun bolehhh* aku cuma Aliya, Nur najiha hamidi dengan Nur amalina khairil anuar *haa kau ! nama penuh aku letak* . Mana kawan aku yang lain? mana kawan aku yang banyak banyak banyak tu? mana? Tersentuh jugalah hati ni. Normal kalau aku tersentuh sebab aku ni seorang gadis yang mempunyai hati yang lembut. K tiada kaitan -.-'
Dulu janji bukan main lagi. Janji bagai nak gila,bagai nak mati dan yang seumpama dengannya tapi sekarang? Hampeh ! yang ado !. Aku tak marah. aku bukannya nak suruh 24/7 korang telefon, mesej, tweet,whatsapp, inbox, tulis dekat wall fb . Tak tak suruh pun. Aku cuma nak kawan aku ingat aku itu je. At least nampak aku dekat twitter, facebook tegur lah. Just say "hai" pun dah cukup memadai. Mungkin ada yang kata aku SS *syok sendiri* atau mungkin ada yang mula buat cerita pasal aku untuk diceritakan kepada rakan-rakan sekolah. Terpulang. Tapi hakikatnya memang begitu. Akhirnya aku terpaksa beralah untuk tegur dan bertanya khabar kawan aku sendiri. Sedih.

Mungkinkah kawan aku akan faham apa yang aku alami sekarang? Ahhh aku sedang bergelut dengan perasaan aku sendiri . Emosi. Tension. Like " adakah aku gila?" -.-"
Jadi isi tersurat dan tersirat sudah pun diluahkan harap kau mengerti.
 And last but not least..








P/S: sekarang timeline di twitter dipenuhi dengan #PrimarySchoolMemories  
 ;)
 




Thursday, October 18, 2012

Kini saya kembali. ceritera cinta

Views
Assalamualaikum

Allah. Itu ucapan pertama fathira kerana apa ini kerana fathira rindu sangat pada blog yang dah lama fathira tinggalkan macam tu je. Kalau blog ni bernyawa lama dah fathira peluk cium . Baiklah hiperbola sangat aku nih ! Sebenarnya tak ada cerita sangat nak diceritakan cuma rindu sebab itu fathira kembali. Soalan diajukan sekarang ! Ada yang rindu fathira? mungkin jawapannya tiada, baiklah tidak mengapa soalan kedua ada yang masih ingat pada fathira? mungkin juga jawapannya masih ingat dan mungkin ada yang tak ingat . Tidak mengapa.


Alhamdulillah masa berlalu dengan pantas dan fathira masih diberi kesempatan untuk menjalani hari-hari selanjutnya. Perasaan fathira sekarang hanya Allah yang tahu. Gembira tak terkata. Mengapa? biarkan ia menjadi rahsia . Tak nak heboh bagitahu kenapa dan mengapa cuma fathira ingin ucapkan ribuan terima kasih kepada mereka yang tumpang gembira atas kegembiraan fathira. Mungkin ini adalah masa untuk fathira bergembira tak tahu esok mahupun lusa hari lain pula yang akan datang yelah kita tak selalu berada diatas.Mungkin fathira jenis yang suka merungut mahukan itu dan ini dan mungkin kadangkala fathira leka dengan kehidupan sekarang. Allah. Undur diri selangkah dan renung semula akan apa yang sudah fathira lakukan. Astagfirullah.

Eh eh eh apa ni sedih-sedih ok ok kembalikan mood ceria . Fathira dah tahu nak bercerita mengenai apa. Jadi tolong dan mohon baca sampai noktah terakhir. Boleh ea gitu? ok biar fathira jawabkan boleh boleh boleh. Lol. -.-
Siapa tahu makna cinta dari segi bahasa ? err.. soalan apakah ini? Fathira tidak begitu arif mengenai cinta cintun ni semua yelah akak ni muda lagi dik oii. Haruslah tak tahu kan ! Tapi apa yang fathira tahu ialah cinta itu perlu dihargai oleh semua orang. Mengapa? baiklah baca ni elok-elok takmo gelojoh ! Kerana cinta itu juga merupakan anugerah dari Allah untuk hambanya. Allahuakhbar. Bukan senang kita nak merasa perasaan sebegini rupa jadi jika cinta itu hadir pada waktu yang sepatutnya hargai dan jagalah ia sebaik mungkin. Apa pula maksud jaga dan hargai cinta sebaik mungkin? Maksudnya begini jika cinta itu hadir hargai dan jaga kerana Allah semata-mata bukan kerana nafsu.
 
Lihat betapa sayangnyaAllah pada kita.Memberi kita kesempatan untuk rasa pelbagai perasaan. Sedih,gembira,gelak,menangis dan sayang. Masyallah.  Mama fathira pernah pesan

"Long kalau kau dah jumpa cinta hati kau, kau kena ingat kau tak boleh pandang orang lain sebab cinta itu untuk seorang bukan untuk dikongsi"

Tersenyum.

"Macam hari jadi juga. Kau buat party jemput kawan-kawan kau mungkin masa tu kau akan dapat banyak hadiah tapi kalau hari jadi tu kau sambut dengan sorang kawan kau akan dapat satu je hadiah"

Tersenyum lagi. Bukan nak kata fathira dah jumpa cinta hati fathira. Mana tahu tup tup dekat melaka nanti jumpa orang lain dah jatuh hati dekat orang lain haaaa tu dah kes naya ye adik-adik sekalian. Haha. Fathira tak suka bercinta dengan kawan sendiri maksudnya kalau fathira kawan dengan dia dah lamaaaaaaa 3,4,5 tahun atau lebih fathira memang akan pandang dia sebagai kawan. Ahhhh sudah cukup sampai disitu sahaja fathira pecahkan rahsia fathira yang dah lama bersemadi dalam diri ini. K hiperbola, asonansi,aliterasi apa pun aku tak tahulah ni melebih pula jadinya, Haha. Jangan pula ada yang salah mengertikan mengenai cinta lagi ok dannnnn  yang tengah belajar seperti akak kau ni jangan lah sibuk menggatal nak bercinta. Peringatan buat diri sendiri juga sebenarnya. Tapi kalau cinta tu dah hadir nak buat lagu mana kan dengan lafaz bismillah aku terima cintamu. Kbaiiiii ~~~~. Haha. Sila faham ini kes gedik 60 darjah celcius. Behave fathira !. Doa fathira ingatlah daku dalam doamu.Eh eh tak tak bukan lagu tu ni ha yang benar lagi sahih semoga kita mendapat cinta yang diredhai Allah. Aminn. Peringatan juga buat anda yang sedang menikmati keindahan cinta itu jangan menggedik sangat niat itu perlu betul.

P/S: thanks buat evol gembira tak terkata. suka ni suka ni. kbaiiiiiiii



Friday, September 28, 2012

Awak comel

Views
Assalamualaikum.

Hye ! kita bertemu lagi. Pertama sekali tajuk di atas dan cerita yang akan fathira sampaikan ini tiada kaitan 100%. Jyeahh !  Jadi terima kasih lah singgah walaupun 2 saat janji dah singgahkan. Lol *tepuk dahi*. Sebenarnya hari ni kita *kita?? like seriously? seriously? bulatkan mata* akan bercerita mengenai panggilan yang biasa digunakan oleh mereka yang bergelar budak-budak zaman sekarang yang berumur 13tahun sehingga 17 tahun dan mungkin mereka yang berumur 18,19 juga ada kaitannya. Wooww ! gempak kan . gempak kan. Sila bangga dengan diri sendiri kerana korang dah pun jadi budak-budak zaman sekarang. K nonsense !

Semua orang pasti mempunyai kawan kan kan kan ? melainkan mereka yang duduk bawah tempurung yang tak tahu isu semasa dan tak tahu apa-apa mengenai kawan tu tak tersenarai. Tiada kaitan. Baiklah, kebiasaannya kalau kita berbual dengan kawan, kita akan menggunakan "aku" dan " kau" betul? Sila jawab betul *baling tembikai*.Kadangkala "saya" dan "awak" . Bukan itu yang fathira nak sampaikan sebenarnya *Baling tembikai *. Sebenarnya fathira tak berapa faham sangat kenapa di hujung, di tengah mahupun di depan perkataan yang diajukan oleh budak-budak zaman sekarang ni pasti akan ada penambahan perkataan. Tak faham? k misalnya begini.

contoh 1: Hye ! doh asal tadi kau tak datang sekolah?
contoh 2: Doh !kau dah baca buku sejarah?
contoh 3: aku bencilah  doh

Nampak perkataan yang telah di-bold-kan yang berwarna hitam pekat melekat tu. Doh singkatan dari bodoh gamaknya. Perlu ke panggil kawan dengan panggilan yang di-short form-kan dan ditambah di depan,tengah dan belakang perkataan? Apa kau ingat kau pandai sangat? k gurau gurau. Bukan tak boleh panggil kawan korang dengan panggilan sebegitu rupa yang mungkin dah sebati dengan korang tapi tak boleh ke ubah dengan panggilan yang sedap telinga mendengar sampai boleh buat orang yang mendengar tersenyum 3cm lebarnya. Bukankah apa yang kita ucapkan itu adalah satu doa? Ok cuba korang bayangkan. Bayangkan. Ye ! bayangkannn. Hari-hari korang jumpa kawan korang tak kisahlah dekat sekolah ke dekat kedai mamak ke atau dekat sebelah rumah sekalipun dah tentu-tentu korang akan tegur kawan korang tu kan? Tegur tu tak salah tapi korang tegur dengan penambahan perkataan yang fathira cakap tadi. Doh tu.Doh ni. Doh doh doh doh . Tak ke bo ohhhh doh kawan korang tu. Memanglah bukan niat korang nak doakan kawan korang jadi bo ohhh doh tapi kalaulah masa korang panggil kawan dengan panggilan sebegitu dan kata-kata korang dah diperkenankan oleh-Nya tak ke kesian kawan korang tu. Tak pasal-pasal jadi budak kurang pintar.

Jadi, marilah kita sama-sama renung-renungkan. Lepas ni perkataan doh tu gantikanlah dengan perkataan yang elok sikit. Misalnya dulu asal nampak kawan je jerit

Hye ! dohhhhh *sambil lambai-lambai tangan dengan senyuman di muka bagai kerang yang telah busuk*

tapi kini bila nampak kawan jerit

Hye ! awakkkkk .


Alololo kan sweet je bunyinya tu. Alaaa takkan dengan makwe/pakwe korang boleh sweet bagai gula-gula kapas tapi dengan kawan yang hari-hari ada disamping korang yang berkongsi susah mahupun senang tak boleh dapat sweet dari korang kan kan kan. Selalunya yang kekonon brutal, bajet cool ni lelaki lah. Eh? Ampun ! ampun jangan baling apa-apa dekat saya tapi secara hakikinya itulah hakikat yang perlu diterima oleh mereka yang bergelar lelaki. Kbai. Lain kali fathira sambung lagi. Lol. Takut kena hentam dengan lelaki. Hahaha.





Monday, September 24, 2012

Maaf tersalah

Views
Assalamualaikum


Fathira mempunyai masalah untuk memulakakn ayat. Arghh ! susahnya nak perah otak hanya kerana nak susun starting ayat .Puihh ! Ok tenang tenangggg. Sesungguhnya blog yang serba ungu ini dah lama menyepikan diri dari entry-entry yang baru. Kerana apa? Kerana tuan empunya blog ini yang memang mempunyai sifat MALAS yang semula jadi tanda dipaksa atau terpaksa *merepek sungguh gua !*. Malas untuk update blog, malas untuk karang ayat-ayat yang gramatis serta puitis dan semua yang berkaitan malas itu ada pada diri fathira. kbai . Eh tak tak ! tak habis lagi. Ini baru intronya dik oii. Isi tersirat mahupun isi tersurat tak masuk lagi.

Hahaha ! mengapa fathira rasa diri ini begitu annoying berkuasa qwertyuiop ! baiklah hentikan wahai fathira . tak kelakar pun. Apabila fathira mempunyai masalah untuk memulakan ayat pendahuluan jadi tak peliklah kalau fathira juga mempunyai masalah untuk memulakan ayat untuk menaip isi walaupun hati sedang berkobar-kobar untuk berkongsi cerita dengan anda, anda, anda, anda serta anda hatta tak adalah ramai sangat yang serbu blog ini kan kan kan. Saja propa lebihhh .

Baiklah, entah mengapa fathira terfikir mengenai sifat fathira yang sangat annoying. Rasa macam nak tikam bertubi-tubi je bila ingatkan balik pastu otak terus ligat mencari perkataan dan segera menyusunkan ayat sehingga menjadi satu ayat yang lengkap seperti ini

Asal lah bo oh doh sangat aku ni. Segalnyaaaa lahai !

Nak tahu kenapa? Baiklah fathira akan ceritakan satu demi satu secara detail tanpa menokok tambah cerita yang benar lagi tulus ini. Begini ceritanya ! Dahulu *bayangkan bersama-sama* semasa fathira berada di tingkatan 2 , 3 serta 4 dan 5 fathira memang suka sangat-sangat bermesej-mesej walaupun mesej yang fathira hantar mahupun mereka yang mesej dengan fathira tu tak penting langsung. *arghh ! tak payah nak serius sangat lah fathiraaaa !* . Hahaha. K lah kita terus skip lah cerita ni k *sepak terajang beramai-ramai* . Fathira ni jenis yang bukan nak cakap suka berdendam. Tidak! cuma fathira jenis yang kalau hatiku telah disakiti fathira akan cuba untuk sakitkan hati orang tu balik pastu bila dia dah sakit hati baru mohon maaf sampai menitiskan airmata. Kwajaq kan ? tahu dahhh. Sampai ada satu peringkat tu kiranya ni peringkat yang memang dah disakiti gila-gila-babeng lah. Fathira sakitkan hati orang tu dengan menghantar sms . Alololo sweet beb gua ! nak sakitkan hati orang pun guna khidmat pesanan ringkas tau, lu ada? Hahaha. Ayat yang fathira karang pun puitis je kiranya kalau korang yang dapat sms dari fathira masa tu memang sedap je mata memandang dan senang dihadam oleh akal fikiran.

Misalnya fathira sakit hati dengan seorang mamat ni . Memang sakit hati kuasa asdfghjkl + qwertyuiop lah. Lantas fathira ambil handphone yang tunggu masa untuk baling dekat anjing yang selalu berlegar-legar depan rumah fathira. Menaip dengan penuh emosi sampai mulut pun herot-herot pastu muka bengis umpama En. polis yang mempunyai misai yang telah di-curl .

"Eh, tulah aku pun tak tahu lah kenapa si tettttt ! tu. Nak kata bo oh doh tak pula mungkin sengal tu adalah. ada ke dia tu blablabla pastu blablabla. "

Sent !. wahhh puas sungguh hati ini. dah tak rasa disakiti dah. Ketawa sorang-sorang. Pastu dalam masa 5 minit si menerima sms gila fathira tu balas dengan perasaan yang mungkin telah disakiti atau dah tak berdaya nak teruskan kehidupan lagi angkara mesej fathira *perasaannyaaa*

"Ok. maafkan saya" 

Jadi fathira pun teruskan berlakon kekonon terkejutlah dapat mesej dari dia umpama orang tersalah hantar sms. Eh? eh?

" Eh, alamak sorry sangat. Tak maksud pun nak hantar mesej tu dekat awak. Sorryy sangat sangat sangat ! blablablabla.  "

Weeeee. Annoying kan ! Rasanya kalau dia ada depan fathira lama dah kena baling pisau, kapak, peti sejuk kan.Boooo! Kadang-kadang tanya juga pada diri " adakah aku ini si penjual ikan (selfish)?"  Mungkin jawapannya YA!. Tapi korang kena faham sebenarnya fathira memang tak suka bergaduh. Pernah ke fathira bergaduh? ahh kelakar pula bunyinya. Alaaa apa kata orang tu gaduh-gaduh manja? ahh gitulah gamaknya. Saja je nak puas kan hati yang konon-konon dan bernanah kerana disakiti. Puihh ! Hey ! itu cerita dulu-dulu. Semasa zaman jahilliah ku. Yelah tak matang lagi masa tu. Perangai pun bo oh ngok je. Bila ditanya "sekarang kau buat lagi ke?" .K gelak jap ! wuuu wuuuu *menari seperti berada di hawaii* Wink wink !. Haha. Sekarang akak dah matang dah dik oii. Tersilap hantar sms secara sengaja memang kena tepuk dahi duapuluhlimajuta kali lah gamaknya.


Gambar sekadar hiasan. Wink wink ! . Lol


Friday, September 7, 2012

Hanya kerana GCB

Views
Assalamualaikum

Berlari berkejaran lupakan segala dukaaaa... Dush ! tumbuk muka kiri tumbuk muka kanan. K acting yang bagus . Haha. Err korang faham ke? mesti takkkkkkkk kan? Biasalah penyakit SS *syok sendiri* . Siapa dah makan GCB? Ada yang tak tahu ke apa itu gcb? Haih ! korang ni . Alaaa gcb pun tak tahu alaa yang ada jual hanya di mekdi tu alaaa yang tiap-tiap tahun ada tu alaaaa yang burger dalam ada ayam tu  cer refresh kotak pemikiran tu . Lalalala

Sememangnya fathira adalah penggemar burger. Kau letak lah burger apa pun depan fathira comfirm dan yakin 100% tak sampai 5 minit burger tu tinggal separuh melainkan apabila fathira makan bersama si dia yang disayangi itu harus sopan kunyah pun 5 minit baru telan.K tipu je *baling laptop*. Bila ada iklan mengenai GCB  rasanya fathira adalah orang yang sangat teruja ibarat monyet dapat pisang emas. Memang rasa lepas tengok iklan tu nak start kereta dan suruh mama memandu terus menuju ke mekdi ke tempat drive thru dan pesan dekat ahkak yaang ambil pesanan tu bahawasanya Fathira Haiza  mahu set gcb yang harga RM7 plus plus. Nampak tak semangat aku? berkobar-kobar gilakssss. Oleh hal yang demikian *feel tulis karangan spm.Lama beb gua tak tulis karangan* dua hari lepas iaitu hari rabu bersamaan 5hb Sept. 2012 fathira telah menghantar pesanan ringkas iaitu sms kepada kawan yang berhati mulia. Aaaaa ! rasa nak hempuk laptop bertubi-tubi terhadap diriku ini. Ayat tak nak kalah wei !

Fathira: Zaris, mcd jom !
Zaris: ok. awak set masa pastu hari apa.

Serius rasa nak melompat 360 darjah pastu lompat lagi 360 darjah. Kau tengok sweet tak kawan fathira. Serta merta fathira balas mesej dia

Fathira: K. Jumaat petang
Zaris: ok :D

Dan sejurus kemudian Fathira telah sebarkan mesej berantai tu kepada kawan baik merangkap jantung hati ku. Serius masa tu dalam kotak pemikiran hanya memikirkan

"Aku nak gcb" "aku nak gcb" "aku nak gcb " <--- kau repeat 10 kali

Dan ! hari ni adalah hari yang fathira nanti-nantikan demi gcb kuhhh. Pukul 1.05 terus mesej zaris tanya dia jadi ke tak dengan harapan janganlah dia ubah hati tapi yelah kawan baik  mesti tak nak hampakan perasaan kawan seperti fathira yang dah kempunan tahap air liur lagi 80% akan meleleh tanpa henti kerana nakkan gcb . Tepat pukul 3 petang fathira menantikan kehadiran aliya jantung hatiku . Pukul 3. 10 aliya sampai rumah fathira dan hujan rintik-rintik air bergelora pun turun . Kau boleh bayangkan tak apa yang fathira fikir masa tu? Aaaaaa GCB aku wei !!
 Rasa nak peluk bantal lepas tu menangis guling-guling atas katil. Terus capai handphone mesej zaris tanya macam mana dan jawapannya

"Mak kita kata kalau hujan lebat postpone hari sabtu" 

Waaaa ! tapi tak adalah balas cakap "Aku tak kira aku nak  pergi juga ! kau kena teman aku tak kira tak kira." Fathira masih ada hati dan perasaan yang murni lagi suci dan fathira balas sms zaris dengan kata-kata yang penuh makna iaitu  "ok" . Ringkas kan tapi makna mesej tu ada 1001 makna wei. Aliya adalah penyelamat fathira. Dia lah yang nekad nak ajak zaris pergi mcd pujuk punya pujuk tepat pukul 4 petang fathira dan aliya gerak pergi rumah zaris dengan angin yang kuat dan ribut yang melanda besertakan bunyi "wuuuuuu vuuu" <- *angin*. Sampai rumah zaris, aliya masih pujuk zaris dan fathira hanya diam membisu. Akhirnya *bunyi drum*  zaris nak teman pergi mcd. Serius ! fathira nak lompat 360 darjah depan zaris juga pastu rasa nak dukung zaris pastu lambung-lambung dia.

Tu Burger GCB aku yang punya 

Memang  lepas dapat burger makan dengan penuh perasaan lah kan . Tak toleh kiri kanan hanya nikmati keenakan burger gcb yang disaluti daging ayam besertakan sayur kobis dan sedikit lada hitam dicampurkan dengan sos berperisa cili. Pehh ! nikmat dik oii. Tabiat fathira apabila makan di mcd fathira akan order apple pie memang tu adalah senarai makanan yang boleh dikatakan WAJIBUN GHUNNAH !


Gcb lagi . Hee :D

Balik rumah dengan senyuman yang lebar seperti orang mcd yang berambut kerinting dan berkasut besar berwarna merah tu. 

Nota tapak tangan: Nikmati entry fathira seperti menonton cekerarama.

Thursday, September 6, 2012

Kebiasaan

Views
Assalamualaikum

Hey ! seperti biasa kalau fathira dah update entry baru maknanya battery laptop tinggal nyawa-nyawa ikan je antara 10 atau 5 minit lagi laptop akan pengsan tak sedarkan diri buat seketika *k tak kelakar pun fathira*
Korang nampak title entry kali ni <--- ayat lamaaaaa yang diguna semula . Kadang-kadang aku rasa macam

hey ! apa ke sengalnya aku pergi tanya soalan yang orang lain dah tahu? 

Tapi itulah perkara yang biasa dilakukan oleh mereka-mereka yang menetap di Malaysia tak kiralah mereka yang berada di Terengganu atau di Perak mahupun di Legoland *legoland juga kau petik*. Kebiasaannya orang Malaysia ni suka tanya soalan yang sebenarnya jawapannya sudah pun diketahui oleh dirinya sendiri. Tak ke rasa membazirnya air liur sebab tanya soalan sebegitu rupa.Puih puih puih ! baik kau meludah je sebagai bukti kau nak membazirkan air liur kau dari tanya soalan yang membazir sebegitu rupa *Sentap !* Mengapakah fathira beremosi terlebih-lebih ni? mengapa? Baiklah tenang semua tenang ... Begini ceritanya *kembali pada zaman 1994* . Aaaaaaa ! fathira tipu. klentong lebih ! BOooo *baling kuih donut bersalutkan coklat dengan taburan gula yang berwarna-warni* . Pernah tak kawan-kawan atau keluarga sendiri yang menanyakan soalan yang korang rasa macam "Eh, bukan aku dah cakap ke tadi?."
Pernah tak? pernah tak?. K k misalnya begini

Fathira: Ma, tu jusco jom singgah nak?
Mama: *sedang memandu* ok gak jap nak u-turn
Adik: Ma, mama nak pergi jusco ke?

Nasiblah fathira ni masih mempunyai hati belas kasihan kalau tak lama dah kena baling kereta kebal sekali dengan tembakan senapang berpadu. Jawapannya dah ada saja nak buang air liur tanya soalan sebegitu rupa. Ahhh sadis !.


*Dalam kedai kasut*

Mood berkobar-kobar nak cari kasut baru duit dalam dompet berkepul-kepul tapi tiba-tiba

Pekerja: *Senyum* ye dik nak cari kasut?

Taklah ! nak tanya ikan tongkol ada jual kat sini ?

Cuba kau tanya soalan yang at least sedap sikit telinga ni mendengar dengan tatabahasa yang sempurna.Misalnya,
 
sihat?Nak beli kasut jenis apa?

 atau lebih elok kau diam dan ikut sahaja si pembeli sebab diam itu lebih elok dari berkata-kata. Kita tak tahu apa yang sedang orang itu fikir. Mana tahu pembeli tu baru break up dan nak lepaskan geram dengan shopping kasut satu lori pasir. Cuba bayangkan kalau orang tu dalam keadaan nak cepat masuk dalam pasar  untuk cari bahan nak memasak setengah jam lagi ada tetamu nak datang setibanya di tempat mereka yang menjual ikan tiba-tiba si penjual ikan tu tanya

Penjual ikan: Nak beli ikan?

Kau tak rasa macam nak baling selipar bertubi-tubi ke kat mulut dia? Dah tentu ada dekat tempat yang dikelilingi ikan takkan nak beli mesin rumput pula.Fathira kategorikan soalan sebegini sebagai soalan petikan jari . Wahhh gitu ! . Alasannya kerana ayat yang keluar dari mulut mereka ini seperti memetik jari. Tap ! satu ayat keluar. Tap ! Tap ! dua ayat keluar tanpa perlu berfikir kesan baik dan kesan buruk apabila diajukan soalan sedemikian. Bukankah ada kata-kata dahulu telajak perahu boleh di undur telajak kata? Haa ni makannya ! *tunjuk kaki* .Paling naif pun sebelum bertanya fikir dulu soalan yang munasabbah untuk mereka menjawab dengan hati yang gumbira dan ketawa 6 7 harakat panjangnya serta menjawab soalan dengan semangat tanpa ada rasa marah sekelumit pun seperti mahu kunyah cekedis sampai muntah. K k dah melalut dah ni . Aaaaa lalalala wuu wuuuu . k tampar pipi kanan tampar pipi kiri .  *menari oppa gangnam style*

Nota tapak tangan: Baca sampai habis lepas tu kalau tak suka sila kutuk dengan kata-kata positif. Sekian :)


Tabung Masa Hadapan




Hak Milik Fathira si Gadis Ungu