Followers

Saturday, July 28, 2012

Auto tweet

Views
Assalamualaikum

Hey semuaaa. Selamat menunaikan ibadah puasa dan hari ni genap hari yang ke 8 kita berpuasa. Tahniah ! untuk mereka yang berpuasa dan mereka yang tak ponteng puasa lagi. hee :D
Baiklah hari ni fathira nak buat satu toturial. Waahhhh ! first time fathira buat toturial, selama ni fathira membebel sorang-sorang entah apa yang fathira bebelkan pun kadang-kadang fathira tak tahu. HAHA.
Apa itu auto tweet? Korang tahu apa itu auto tweet? haa ! jangan garu kepala yang tak gatal tu sebab fathira akan bagi tahu apa itu auto tweet yang fathira maksudkan.
Ini lah auto tweet yang fathira maksudkan tu. Bila ada yang follow fathira secara automatiknya mereka akan dapat tweet ni dari fathira tak kiralah fathira tengah online atau pun tak online *dah kata auto kan*. Mungkin ada yang dah pun tahu auto tweet dan dan mungkin ada yang dah buat pun dekat twitter :)
Jadi untuk mereka yang tak tahu lagi dan baru tahu meh buat auto tweet ni mana lah tahu lepas korang buat terus berderet yang follow korangkan.


:60: Daftar dekat IFFT
Join dan create account


:60:Korang pergi ke dashboard dan klik pada Create a task




:60:Klik pada perkataan THIS

:60:Bila korang berada di choose trigger channel korang cari logo twitter dan klik


:60:Di choose a trigger pula pilih new follower


:60: Klik create trigger

:60:Lepas tu korang klik pada perkataan THAT dan ikut step macam step 4

:60:Pada bahagian choose an action pilih bahagian Post a new tweet


:60:Lepas tu boleh la korang tulis apa-apa yang boleh bagi new follower korang terharu sampai menangis dekat " ... is following me in twitter". hee :) tapi INGAT ! Full name dengan User name biarkan macam tu je tak payah tulis apa-apa tau tau tau

:60:Ok korang boleh tekan create task 

Dah klik? Yayyy ! itu bermakna korang berjaya buat auto tweet sendiri. Tahniah ! Lepas ni bila ada orang yang follow twitter anda mereka akan dapat auto tweet dari anda  :)

P/S: Ehem-ehem follow lah twitter Fathira . hee :D


2 comments:

  1. Assalammualaikum~
    Jemput join sini.. (:

    http://belogfiqahcheeky.blogspot.com/2012/07/exclusive-ramadhan-giveaway-by-kiera.html
    dan
    http://belogfiqahcheeky.blogspot.com/2012/07/gempak-giveaway-by-fatin-roziana.html

    *terima kasih*

    ReplyDelete
  2. ok. insyallah nanti saya join :)

    ReplyDelete

Tabung Masa Hadapan




Hak Milik Fathira si Gadis Ungu